UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Хмельницькі антимонопольники оштрафували львівського монополіста

За зловживання монопольним становищем у Хмельницькому поплатилася львівська фірма

Хмельницькі антимонопольники оштрафували…

Хмельницьке обласне територіальне відділення антимонопольного комітету України домоглося накладення штрафу на ПП "Фірма "СОМГІЗ", котре займало монопольну позицію, передає Depo.Хмельницький.

Як повідомили у прес-службі відділення АМКУ, рівненський апеляційний господарський суд підтвердив правомірність рішення хмельницьких антимонопольників про накладання штрафу на ПП "Фірма "СОМГІЗ" (Львів) за зловживання монопольним становищем. Фірму оштрафували на 25,548 тис. грн. Хмельницька міська рада уклала з підприємством договір про надання послуг при проведенні земельних торгів, яким було передбачено винагороду виконавцю за надані послуги у розмірі 50% від ціни продажу лота.

В свою чергу, ПП "Фірма "СОМГІЗ" зобов'язувало учасників торгів укладати договори про участь в земельних торгах у формі аукціону, згідно з яким учасник повинен оплатити надані послуги у розмірі 50% від ціни продажу лоту, що не відповідає вимогам чинного законодавства.

Тобто "СОМГІЗ" отримувало винагороду від учасників торгів за послуги, які фактично надавались управлінню земельних ресурсів та земельної реформи департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради, і ним оплачувались.

Зважаючи на те, що учасники торгів не мають альтернативного джерела отримання послуг, підприємство користуючись монопольним (домінуючим) становищем, встановило власні умови надання послуг, що могло призвести до ущемлення прав споживачів. Не погодившись з рішеннями Відділення, підприємство звернулось до Господарського суду Хмельницької області з позовом, який був задоволений.

Рівненський апеляційний господарський суд визнав законними дії Відділення та залишив його рішення в силі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme