Гройсман "розтлумачив" ультиматум бойовиків: Вони хочуть друге Придністров'я

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що вимоги бойовиків припинити блокаду Донбасу треба сприймати абсолютно навпаки

Про це він заявив на зустрічі з представниками металургійної промисловості, передає Depo.ua.

"Ми нещодавно почули заяви деяких представників російських бойовиків, де вони заявили, про те, що негайно потрібно зняти блокаду. Хто з нас не розуміє того, що все що вони говорять треба сприймати абсолютно навпаки. Вони сьогодні використовують сценарій замороженого конфлікту і повторення на Донбасі сценарію Придністров'я", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, 27 лютого ватажки "ЛНР" і "ДНР" висунули Україні ультиматум, вимагаючи припинити залізничну блокаду до 1 березня, а в разі невиконання вимоги погрожують ввести "зовнішнє управління" на діючих на окупованому Донбасі українських підприємствах.

Як відомо, з 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

За даними "Укрзалізниці", станом на 15 лютого через блокування руху поїздів на Донбасі Україна не отримала майже 240 тис. тонн енергетичного вугілля, а галузь зазнала 53,5 млн грн збитків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme