Фахівці розповіли, яку воду п'ють харків'яни

Протягом 2016 року з об'єктів централізованого водопостачання Харківської області за санітарно-хімічними показниками досліджено 8,5 тис. проб питної води

Фахівці розповіли, яку воду п'ють х…

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у "Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України", із загальної кількості в 1,5 тис. проб було виявлене перевищення нормативів.

За мікробіологічними показниками досліджена 9,7 тис. проб питної води, перевищення нормативів виявлено в 528 пробах (5,4%). Досліджено 393 проби за вірусологічними показниками – відхилень від нормативів не виявлено. За паразитологічними показниками досліджено 986 проб питної води — відхилень від нормативів не виявлено.

З комунальних водогонів досліджено 3,8 тис. проб питної води, перевищення нормативів виявлено в 647 пробах (16,7%). За мікробіологічними показниками досліджена 4,6 тис. проб питної води, перевищення нормативів виявлено в 152 пробах (3,3%). Досліджено 393 проби за вірусологічними показниками – відхилень від нормативів не виявлено. За паразитологічними показниками досліджено 765 проб питної води — відхилень від нормативів не виявлено.

В м. Харкові за 2016 рік з об'єктів централізованого водопостачання за санітарно-хімічними показниками досліджено 710 проб питної води, з них не відповідали вимогам 40 (5,6%). Встановлено перевищення нормативних вимог за показниками кольоровості в 1,4 раза, каламутності — в 3,7 раза, по вмісту заліза — в 1,3 раза, хлороформу – в 1,9 раза. За мікробіологічними показниками досліджено 1,3 тис. проб питної води, перевищення нормативів виявлено в 25 пробах (1,9%). Досліджено 105 проб за вірусологічними показниками – відхилень від нормативів не виявлено. За паразитологічними показниками досліджено 353 проби питної води — відхилень від нормативів не виявлено.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme