UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Двоє херсонців, що напали на жителя Миколаївщини, не змогли завести "Волгу"

Пенсіонера побили, зв'язали та пограбували, а потім ще й повернулися дізнатися, як завести авто

Двоє херсонців, що напали на жителя Мико…

Новоодеські поліцейські оперативно затримали злочинців, які, напавши на фермера, відібрали у нього майно та автомобіль. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі поліції.

Події відбувались в селі Новоодеського району. Повідомлення про розбійний напад надійшло до поліції близько 5:50. Потерпілий, 62-річний чоловік, розповів правоохоронцям, що до його помешкання увірвались двоє невідомих, обличчя яких були закриті масками. Чоловіка побили, зв'язали та відібрали майно.

Злочинці винесли з будинку постраждалого комп'ютер, телевізор та два мобільних телефони. Завантаживши здобуте в автомобіль господаря, нападники зникли у невідомому напрямку. З розповіді пенсіонера стало відомо, що зловмисники спочатку не змогли завести "Волгу" власника, тому, повернувшись у будинок до зв'язаного власника, ще й розпитали, як це зробити.

З'ясувалось, що перед скоєнням злочину один із нападників разом зі своєю подругою познайомились з потерпілим та напросились до нього додому на ночівлю. Вранці фермер на своїй "Волзі" відвіз чоловіка з жінкою на трасу і навіть дав грошей на квитки на автобус. А вже вночі на нього скоїли розбійний напад.

Виявилось, що тоді на маршрутці "гості" доїхали до Херсону, а там чоловік зустрівся зі своїм знайомим, з яким раніше разом відбував строк у виправній колонії. Запропонувавши товаришу "підзаробити", злочинець розповів йому про будинок дідуся, у якому є багато цінних речей. З шапок зловмисники зробили балаклави та відправились знову до Миколаївської області на таксі.

Нападники все продумали, але мали намір заволодіти грошима, яких у будинку не виявилось, тому злочинці "взяли" майном. Вже по дорозі додому чоловіки, з їх слів, пожалкували про те, що вчинили. Адже що робити з технікою та "Волгою", за якими їх швидко можуть відшукати правоохоронці, вони не знали.

Покинуту "Волгу" разом з речами потерпілого та технікою знайшли поліцейські на околиці м. Нова Одеса, а самих нападників новоодеські оперативники розшукали наступного дня у місті Херсоні під час проведення спецоперації. При затриманні зловмисники вчинили опір правоохоронцям, а один з них навіть намагався втекти, вистрибнувши з вікна орендованої квартири, розташованої на другому поверсі.

Двоє раніше судимих за майнові злочини херсонців, 34 та 42 років, "за плечима" яких близько 15 років ув'язнення, були затримані у порядку ст.208 КПК України, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.289 КК України "Незаконне заволодіння транспортним засобом", та ч.3 ст.187 КК України "Розбій". Судом обрано відносно нападників запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За скоєне зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme