Чому СБУ вирішила не пускати людину Медведчука до бойовиків

Пан Рубан втратив можливість їздити в "ДНР" через "зальот" Савченко. Чому до цього йому було все дозволено?

Чому СБУ вирішила не пускати людину Медв…

Деякі дії наших спецслужб часто-густо не піддаються жодній логіці. Історія зі скасуванням СБУ перепустки до зони АТО керівнику Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану – саме з цієї опери. І справа не в тому, чи потрібно було скасовувати перепустку людині кума Путіна Віктора Медведчука. Це варто було зробити ще в 2014 році, коли з нікому невідомого активіста Рубан став головним рятувальником українських полонених на Донбасі.

Утім, СБУ ухвалила рішення про позбавлення привілею безперешкодного пересування через лінію. Це відбулося саме зараз – після спільної поїздки Рубана зі скандальною льотчицею-нардепом Надією Савченко до Донецька. Адже й до цього керівник "Офіцерського корпусу" часто їздив на окуповані території не сам. Можна згадати, як у серпні 2015 році він разом з активістом Олексієм Мочановим поїхали до Захарченка витягувати з полону "кіборга Рахмана".

Зараз дехто з експертів вважає, що заборона поїздок для Рубана дасть змогу, якщо не вивести з гри, але хоча б послабити позиції головного "есдека" на процеси, які відбуваються в Україні і, зокрема, на Донбасі. Утім, незрозуміло, як це має відбуватися на практиці. Для Рубана завжди залишається можливість заїхати на окуповані території через російський кордон й продовжувати піаритися на темі звільнення полонених.

Тепер з Рубана досить легко ліпити страждальця, якому не дають врятувати українських військових з полону. Такий собі рицар без страху і докору. Про те, що він ще й до того ж є представником групи впливу Кремля та "світився" на сайті "Українського вибору", ніхто й не згадуватиме.

Власне, в цьому й полягає друга проблема: звільнення полонених за майже три роки діяльності на Донбасі справді зав'язане на Володимирі Рубані. Цим він вже почав публічно шантажувати українську владу. "Сьогоднішній обмін, який мав відбутись поза Мінських угод, зірвано через те, що я не потрапив на ту (підконтрольну бойовикам – ред.) територію", – розказав він. Іншими словами, логіка Рубана зводиться до того, що його не можна позбавляти можливості шастати туди-сюди, бо інакше він не витягне наших хлопців з полону…

Таким чином, він фактично неприкрито звинувачує СБУ у нібито зриві звільнення українських бійців. Проблема "контори" полягає в тому, що вони дали йому всі можливості для інформаційної атаки…

До речі, якось забувся ще один нещодавній скандал з публікацією СБУ аудіозаписів помічників нардепів, які були задіяні у схемах Кремля з організації різноманітних заходів з дестабілізації ситуації в Україні. Були названі прізвища, але на цьому все і завершилося. Наскільки відомо Depo.ua, фігурантів цієї гучної справи до сих пір не затримано, і вони спокійно гуляють на свободі.

Що ж до Рубана, то СБУ, схоже, просто повелася на інформаційну хвилю, яку викликала скандальна поїздка Надії Савченко в Донецьк. В результаті, було ухвалене поспішне рішення. Адже, якби "довідки" в Рубана забрали тижня через три-чотири після поїздки, це б вже навряд чи викликало б такий резонанс, а Рубан не мав би змоги вішати всіх собак на нашу Службу безпеки…

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme