У Південній Кореї назвали організаторів вбивства Кім Чен Нама

Вбивство Кім Чен Нама, брата лідера КНДР Кім Чен Ина, організували співробітники міністерства безпеки і міністерства закордонних справ Північної Кореї

Про це повідомляє Reuters з посиланням на поінформованих спецслужбами депутатів Південної Кореї, передає Depo.ua.

Всього спецслужби підозрюють в організації вбивства вісім громадян Північної Кореї. З них чотири чиновника працюють в міністерстві безпеки, а ще двоє - в МЗС.

Зазначимо, 27 лютого у Малайзії повідомили, що Кім Чон Нам був отруєний великою дозою нервово-паралітичного токсину VX і помирав у муках протягом 15-20 хвилин.

Нагадаємо, 14 лютого ЗМІ повідомили про вбивство Кім Чен Нама в аеропорту Малайзії. Згодом поліція країни підтвердила смерть брата північнокорейського лідера. Згодом з'явилося дві версії вбивства - отруйними голками або отруйною хустиною, яку Кім Чен Наму накинули на голову.

У цій справі вже затримали трьох підозрюваних. Малайзія пообіцяла передати тіло Кім Чен Нама посольству КНДР, але згодом висунула умову.

Південнокорейська розвідка з'ясувала, що лідер КНДР п'ять років полював на брата. Пізніше ЗМІ повідомили, що Кім Чен Нама вбили шість людей через спадок, який той отримав від свого батька, минулого лідера Північної Кореї Кім Чен Іра.

Кім Чен Нам зник з КНДР після страти свого дядька і переховувався в Малайзії. Так, в 2014 році він був помічений в одному з ресторанів в столиці країни Куала-Лумпурі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme