У НБУ спростовують відставку Гонтаревої, а в Порошенка - підтверджують

У Національного банку України не підтверджують інформацію про відставку голови регулятора Валерії Гонтаревої

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Facebook-сторінку НБУ.

"У відповідь на запити ЗМІ, прес-служба не підтверджує інформацію щодо відставки голови НБУ Валерії Гонтаревої. Як ви знаєте, НБУ традиційно за місяць повідомляє про майбутні зміни у складі Правління. Такого повідомлення не було, а отже інформація не відповідає дійсності. Наразі усі члени Правління працюють за планом та мають щільний графік роботи", - стверджують у Нацбанку.

Водночас за повідомленням кількох джерел "Української правди" в Адміністрації Президента, Гонтарева може бути звільнена вже цього тижня за власним бажанням. Однак президент України Петро Порошенко начебто не готовий її відпускати, оскільки немає нової реальної кандидатури на цей пост.

Співрозмовники видання стверджують, що активним пошуком на Банковій почали займатись минулого тижня. Попередньо, Гонтарева має оголосити про свою відставку у четвер, 2 березня.

"Вона точно уже не залишиться. Проте якщо до цього часу не знайдуть реальної кандидатури на пост голови НБУ, то рішення може бути відкладене", — зазначило джерело.

Нагадаємо, що протягом минулого тижня кілька українських ЗМІ та окремих журналістів повідомили з посиланням на власні джерела про намір Гонтаревої піти з посади. Йшлося також про звільнення всього керівництва регулятора.

Загалом чутки про відставку Гонтаревої циркулювали в політикумі ще з минулого року. А її заступниця Рожкова була замішана в гучних корупційних скандалах.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme