У Криму відпустили 10 арештованих татар

В анексованому Криму після арешту відпустили 10 затриманих кримських татар, яких арештували під час проведення обшуку у кримського татарина Марлена Мустафаєва

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомляє адвокат Микола Полозов, передає Depo.ua.

"Відпустили затриманих людей. Чотирьох з них відпустили вчора. Що стосується ще шести, не вказали точного часу, коли їх затримали, тож правоохоронці тягнули до кінця доби. Люди раді, що змогли вирватися на свободу, але немає гарантій, що завтра їх знову затримають без законних підстав", - повідомляє адвокат.

Він додав, що "справа Чийгоза повинна закінчитися в березні".

"Звинувачення вже півроку надає докази. Я думаю, що в березні закінчать, і сторона захисту може викликати свідків і подати докази. Поки що очевидно, що речові докази повністю спростовують провину", - передає Полозов.

Як повідомив журналіст "Радіо Свобода" Антон Наумлюк в ефірі телеканалу "112-Україна" "зараз права людини в Криму порушуються набагато частіше".

"Права людини в Криму за три роки порушуються в рази частіше. Вчора вийшли 10 осіб з-під арешту, які відсиділи 5 діб. Їх заарештували, тому що вони приїхали на обшук до свого співвітчизника і знімали на телефони. Їх затримали співробітники ОМОН. І таке відбувається в порядку речей. Тут немає міжнародних спостерігачів і важко потрапити міжнародним журналістам, в тому числі через заходи, які прийняла Україна. Наприклад, я не можу отримати віддалений доступ для проїзду через кордон, не побувавши в Києві, це ускладнює доступ", - повідомляє Наумлюк.

Нагадаємо, що 21 лютого у Криму після обшуку затриманий кримськотатарський активіст Марлен Мустафаєв і ще близько 10 осіб, які прийшли його підтримати. Оперативники оголосили, що збори порушують правила проведення публічних заходів. Всіх затриманих відвезли у відділення поліції.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme