У Криму хваляться, що дельфіни оцінили Керченський недоміст

Російські екологи стверджують, що в акваторії Керченської протоки збільшилося поголів'я дельфінів начебто через будівництво мосту між анексованим півостровом Крим та материковою частиною Росії

Про це заявила провідний інженер з охорони навколишнього середовища ФКУ "Тамань" Оксана Фурсова, передає Depo.ua з посиланням на "Вести".

"Дослідники пов'язують таке зростання зі збільшенням кормової бази за рахунок активного розвитку морської рослинності на палях мосту, що будується", - зазначила вона.

Зокрема, за даними Фурсової, порівняно з осінню 2015 року, кількість риби в районі будівництва збільшилася приблизно в 10 разів.

Нагадаємо, що на полицях кримських магазинах, навпаки, поменшало свіжої риби. Хоча у 2016 році Кримський держкомітет з рибальства, контрольований Москвою, рапортував, що за 2015 рік на півострові виловили в два з половиною рази більше рибної продукції, ніж в провальному 2014-му. Але через дефіцит прийомних ємностей і переробних підприємств весь улов в основному йде на материк.

Довідка: Відкриття автомобільного руху на Керченському мосту, який коштуватиме 230 млрд руб. заплановане на кінець 2018 року, а залізничного - на 2019-й. А в Мережі поки що показують російських будівельників, які будуть міст з гімном.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme