У Криму арештували президентську резиденцію

Суд наклав арешт на націоналізовану окупантами резиденцію президента України Петра Порошенка у Форосі 

Про це повідомив прокурор Криму Гюндуз Мамедов в інтерв'ю "Українським новинам", передає Depo.ua.

"Нами ведеться слідство, в рамках якого накладено арешт (на резиденцію президента України у Форосі), – сказав Мамедов.

За його словами, на сьогоднішній день за клопотанням слідчих накладено арешт на незаконно націоналізоване майно на суму понад 340 млн грн.

"Також, прокуратура Криму заявила 9 клопотань про відновлення судових виробництв, які залишилися нерозглянутими у зв'язку з окупацією Криму. За результатами їх розгляду державі буде повернуто майно вартістю понад 10 млн грн. Це санаторії, земельні ділянки та інші об'єкти нерухомості. В цілому близько 100 об'єктів", - поінформував прокурор Криму.

Він пояснив, що на тимчасово окупованій території будь-яка угода з нерухомості, в тому числі щодо земельних ділянок, вчинена з порушенням вимог закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" та інших законів України вважається недійсною з моменту вчинення.

"За таких обставин, жодне рішення, ухвалене окупаційними "органами влади" Криму, не несе будь-яких правових наслідків щодо зміни правового режиму українського майна і не вимагає судового реагування в рамках національного правового поля. Впевнений, що державна власність України, яка знаходиться в Криму, повернеться разом з півостровом", - додав він.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme