У Харкові збирають гроші на ще одне творіння скандального архітектора

Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна планує встановити пам'ятник Петру Гулаку-Артемовському

Як передає Depo.Харків за інформацією прес-служби університету, наразі триває збір коштів.

23 січня 2017 року Вчена рада університету підтримала ініціативу спорудження скульптури.

"Наразі проект пам'ятника затверджено, обрано місце, де розташовуватиметься скульптура, відкритим залишається питання фінансування", — зазначив ректор ХНУ ім. В. Н. Каразіна Віль Бакіров.

Пам'ятник почесному члену університету Петру Гулаку-Артемовському замовили заслуженому діячу мистецтв України Олександру Рідному, архітектурну частину розробив головний архітектор міста Сергій Чечельницький.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові на місці пам'ятника Леніну на площі Свободи за результатами конкурсу має бути встановлена 86-метрова колона із ангелом і хрестом. Одними із авторів проекту є рідний брат головного архітектора Харкова Павло Чечельницький і сам головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький. Мешканці міста охрестили цю скульптурну композицію "Одоробло". Активісти звернулися до суду з вимогою скасувати результати конкурсу. 6 лютого біля Дзержинського райсуду пройшов мітинг протесту проти встановлення на площі Свободи колони. Тоді ж із третьої спроби суд взяв до розгляду позов активістів про скасування результатів бліц-конкурсу.

Петиція до міськради з проханням скасувати результати конкурсу набрала необхідні для розгляду 5 тисяч підписів у рекордні два дні. У свою чергу, відповідаючи на петицію, Кернес зазначив, що рішення щодо встановлення на площі Свободи в Харкові колони з ангелом та хрестом прийматимуть із урахуванням результатів розгляду судової справи за позовом активістів.

13 лютого Дзержинський райсуд Харкова розпочав слухання позову активістів із вимогою скасування результатів бліц-конкурсу.

27 лютого петиція з вимогою звільнити Чечельницького з посади головного архітектора міста зібрала необхідну кількість підписів.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme