У "ДНР" українські підприємства приберуть до рук з 1 березня

У "ДНР" вирішили, що з 1 березня українські підприємства на окупованій території будуть управлятися підконтрольними нею "адміністраціями"

Як пише Depo.Донбас з посиланням на сайт підконтрольний "ДНР", таке рішення було прийнято в режимі надзвичайного зборів так званих "депутатів".

Повідомляється, що окупанти прийняли поправки до "закону "Про податкову систему", які зобов'язують усіх підприємців та підприємства, зареєстровані в Україні, до 1 березня "укласти договори з податковими агентами "республіки".

Бойовики пояснюють дане рішення тим, що "на тлі економічної блокади Донбасу в "ДНР" продовжують працювати підприємства, зареєстровані на українській території і не поповнюють бюджети "республіки".

Зазначається, що згідно "з поправками", в разі невиконання вимоги про укладення договорів з податковими агентами, на підприємствах будуть введені зовнішні "адміністрації".

Нагадаємо, що раніше "документ" передбачав термін реєстрації до 31 березня, однак на "друге читання" "законопроект" був представлений в відкорегованому вигляді.

"Ми пропонували укласти договори з податковими агентами до 31 березня, але, з огляду на заяву глав "ДНР" та "ЛНР" Захарченка та Плотницького, визначений інший термін, до 1 березня", - заявила "віце-спікер парламенту ДНР" Ольга Макєєва.

Нагадаємо, "ЛНР" і "ДНР" вимагають від України припинити залізничну блокаду до 1 березня, а в разі невиконання вимоги погрожують ввести "зовнішнє управління" на діючих на окупованому Донбасі українських підприємствах.

Раніше українські металургійні підприємства заявляли про зупинку своїх виробництв в разі "націоналізації" їх з боку так званої "ЛНР" і "ДНР". Підприємства кажуть пр окатастрофічні наслідки: "Націоналізація" або перереєстрація підприємств в юрисдикції "ДНР / ЛНР" призведе до повного припинення експорту продукції. Крім того, вони не зможуть продовжувати свою подальшу роботу без кваліфікованого менеджменту та персоналу, який доведеться звільнити.

Також відомо, що на території окупованого Доньасу припинили роботу Алчевський меткомбінат і коксохім (ІСД), шахти ПАТ "Краснодонвугілля" (ДТЕК), Єнакієвський меткомбінат (Метінвест). Крім того, керівництво Макіївського металургійного заводу планує припинити роботу більшості цехів підприємства.

За неофіційними даними, в "ДНР" заявили про намір оголосити про створення "державного холдингу "Метенерго", до якого увійдуть "націоналізовані" підприємства Ріната Ахметова.

Також повідомлялося, що "ЛНР" 27 лютого вже створила "штаб" для контролю за переходом підприємств української юрисдикції під так зване "зовнішнє управління".

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme