У Білому дому шукають "зрадників", які "зливають" Трампа журналістам, - ЗМІ

Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер намагається боротися з витоками інформації з президентської адміністрації, підвищивши заходи безпеки, зокрема, вибірково перевіряючи мобільні телефони співробітників

Такі заходи стали вживатися незабаром після того, як президент Дональд Трамп накинувся з критикою на ЗМІ за використання анонімних джерел, передає Depo.ua з посиланням на Politico.

Минулого тижня, коли стало відомо про витік у ЗМІ інформації з однієї з нарад, в якій брали участь близько десятка людей, Спайсер знову скликав їх, за словами одного з учасників бесіди, на "екстрену нараду". При вході в кабінет співробітників Білого дому попросили скласти телефони на столі для перевірки. На цій зустрічі були присутні і юристи адміністрації президента.

Працівників попередили про неприпустимість використання на телефонах ряду месенджерів з шифруванням, зокрема автоматично видаляють повідомлення після відправлення (таких як Confide або Signal).

Спайсер пригрозив проблемами, якщо інформація про перевірку телефонів і зустрічі, присвяченій проблемі витоків, потрапить до засобів масової інформації, пише Politico з посиланням на кількох учасників наради.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme