Суд підтвердив законність арешту газу компаній Онищенка

Апеляційний суд Києва відхилив скаргу компанії "Карпатнадраінвест" і залишив без змін ухвалу слідчого судді Солом'янського райсуду Києва від 9 вересня 2016 року, яким було накладено арешт на газ, що знаходиться в підземних сховищах

Про це йдеться в ухвалі Апеляційного суду Києва від 9 лютого, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Українські Новини".

Газ належить трьом компаніям нардепа Олександра Онищенка і переданий компанії "Укргазвидобування" для подальшої реалізації.

Зокрема, йдеться про газ, здобутий в рамках спільної діяльності (СД) з держкомпанією і належить товариствам з обмеженою відповідальністю "Фірма "Хас", "Карпатнадраінвест" і "Надра Геоцентр".

Обсяг арештованого газу в ухвалі суду не вказано. Арешт був накладений за клопотанням Національного антикорупційного бюро.

Нагадаємо, що 5 липня Верховна Рада дала дозвіл на притягнення Онищенка до кримінальної відповідальності, його затримання і арешт. Однак той встиг виїхати за кордон і осів у Лондоні.

За попередніми даними, у результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн. З яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд. грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme