UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Садівники Хмельниччини готові вирощувати нові імунні сорти плодових дерев

Садівники Хмельниччини переконанні, що в області є всі можливості для того, аби мати високі урожаї не лише традиційних сортів

Садівники Хмельниччини готові вирощувати…

Хмельницькі селекціонери-аматори перебувають в пошуку чогось нового, передає Depo.Хмельницький з посиланням на ХОДТРК.

Садівники Хмельниччини переконанні, що в області є всі можливості для того, аби мати високі урожаї не лише традиційних сортів і радять перепрофілювати господарства та самим вирощувати нові імунні сорти яблук, які не вимагають багаторазового застосування препаратів захисту.

За словами голови Хмельницького клубу садівників-аматорів "Черешня" Тетяни Васільєвої, для промислових масштабів тут є певна загроза.
"Натуральне яблуко смачне, але який в нього товарний вигляд? Тож і над цим треба неабияк працювати, аби не втрапити в боргову яму. Ми підходимо дуже прагматично. Вирощуємо тільки те, що продаєтьс", - зазначила вона.

Крім того, Владислав Бігун, садівник із Хмельниччини, довго працював над виведенням нового, продуктивного сорту волоського горіха.

Фундук або ж ліщину наші садівники радять вирощувати всім, хто займається промисловим садівництвом. Бо досі ліщину завозять із Грузії, Греції та інших країн, тоді як в Україні виведені чудові сорти. І авторство належить хмельничанам, які вподовж 15 років випробовували 80 сортів цього горіха та відібрали шість із них.

Розглядають садівники й перспективи вирощування персиків, слив та інших кісточкових культур, які успішно ростуть та плодоносять на Галичині.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme