Росія збирається "нашпигувати" Крим "Буками"

Російський Військово-морський флот розгорне в окупованому Криму зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) "Бук"

У штабі Чорноморського флоту заявили, що принципове рішення про розміщення "Буків" в Криму вже схвалено, передає Depo.ua з посиланням на "Известия".

Як зазначається, військово-морські "Буки" разом з зенітно-ракетними системами С-300 і С-400 Повітряно-космічних сил Росії, в разі необхідності здатні повністю закрити небо над півостровом і Чорним морем.

Нові ЗРК надійдуть на озброєння 1096-го зенітно-ракетного полку (ЗРП), який базується в Севастополі. На першому етапі ЗРП отримає комплекси "Бук-М2", а в подальшому - більш досконалі "Бук-М3". Правда, точна дата початку переозброєння поки невідома. Зараз на озброєнні 1096-го полку стоять зенітно-ракетні комплекси "Оса".

Зазначимо, 10 лютого повідомлялося, що Україна поблизу Криму планує провести бойові стрільби з зенітних ракетних комплексів "Бук-М1".

Довідка: ЗРК "Бук-М1-2" є багатоцільовим комплексом, що здійснюють одночасний обстріл шести цілей, що летять на різних азимутах і висотах. Висока вогнева міць, створювана 6-ю стрельбовыми каналами комплексу, дозволяє ефективно вражати супроводжувані мети.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme