Провал року: На "Оскарі" помилково вшанували пам'ять живого продюсера

На церемонії премії "Оскар" переплутали не тільки конверти з переможцями в номінації "кращий фільм", а й фотографію померлого художника по костюмах Джаннет Паттерсон

Провал року: На "Оскарі" помилково вшану…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Variety.

На "Оскарі" приділили увагу акторам та іншим діячам кіноіндустрії, які пішли з життя у 2016 році. Зі сцени імена багатьох з них, включаючи померлого 27 лютого Білла Пекстона, назвала акторка Дженніфер Еністон.

Потім на головному екрані театру Dolby запустили триб'ют-відео, в якому згадали в тому числі Антона Єльчина, Джона Херта, Керрі Фішера, Деббі Рейнольдса, Джина Уайлдера і Мері Тайлера Мура.

Серед згаданих в відео діячів кіноіндустрії виявилася австралійська художниця Джаннет Паттерсон, яка померла 21 жовтня 2016 року на 61 році життя. Її чотири рази номінували на "Оскар" за костюми до картин "Піаніно" (1994), "Портрет леді" (1997), "Оскар і Люсінда" (1998) і "Яскрава зірка" (2010).

Однак місце фотографії Паттерсон зайняв знімок 66-річної австралійки Джени Чепман, яка ще жива. Вони були знайомі між собою, а також разом працювали над фільмами "Піаніно" і "Яскрава зірка".

У кіноакадемії поки не прокоментували подію.

Джен Чепман в листі Variety повідомила, що розчарована використанням її образу в кадрах, присвячених пам'яті Джаннет Паттерсон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час нагородження фільму року стався конфуз.

Спочатку ведучі заявили, що стрічкою року став фільм "Ла-Ла-Ленд", але конверти переплутали, і найкращим визнали фільм "Місячне сяйво".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme