Прокуратура Криму направила до суду 15 вироків по екс-депутатам - зрадникам

Прокуратура Криму направила до суду 15 вироків стосовно екс-депутатів ВР, обвинувачених у державній зраді

Про це повідомив прокурор Криму Гюндуз Мамедов в інтерв'ю "Українським Новинам", передає Depo.ua.

"Обвинувальні акти стосовно 15 колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, які обвинувачуються у вчиненні державної зради, направлені до суду", - повідомив він.

Мамедов також нагадав, що прокуратура Криму проводить досудове розслідування за низкою кримінальних проваджень стосовно службових осіб різних органів влади, в тому числі правоохоронних органів, дії яких призвели до насильницької зміни конституційного ладу України та зміни меж її території.

Одне з них - за підозрою 77 колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим.

Зазначені депутати знаходяться в розшуку за постановами слідчого.

При цьому прокурор Криму Гюндуз Мамедов прогнозує, що перші вироки за обвинувальним актів в порядку заочного засудження, передані прокуратурою Криму в суд, будуть винесені протягом 1-2 місяців.

"В даний момент нами направлено до суду 14 кримінальних проваджень - 11 кримінальних проваджень було направлено в минулому році і 3 обвинувальних акта в порядку заочного засудження нами направлено вже в цьому році. Вважаю, що найближчим часом, протягом місяця-двох, вони будуть розглянуті", - сказав він.

Нагадаємо, 3 і 4 січня Апеляційний суд Києва визначив суд, який буде розглядати обвинувальні акти у відношенні колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим Цекова С. П., Савченко С. Б., Бахарєва К. М., Гафарова Е. С. , Заіченко А. А., Ільясова Р. В., Іоффе А., Кличникова В. М., Нахлупіна В. Р., Фікса Е. З. і Шувайникова С. В., які обвунувачуються у скоєнні злочину передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України - "державна зрада".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme