UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Прокуратура Хмельниччини намагається повернути державі майже 30 гектарів земель

Землі сільгосппризначення вартістю 1 млн грн перебувають у протиправному володінні

Прокуратура Хмельниччини намагається пов…

Прокуратура Хмельниччини відстоює в суді повернення державі 28 га земель сільськогосподарського призначення вартістю майже 1 млн грн, передає Depo.Хмельницький.

Як інформують у прес-службі облпрокуратури, кам'янецькі правоохоронці виявили порушення при використанні сільгоспугідь на території Грушківської та Гуменецької сільських рад.

"Встановлено, що ще у 2006 році між Кам'янець-Подільською райдержадміністрацією та фізичними особами укладено 2 договори оренди землі. Мова про земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею 20 та 8 гектарів, одну з яких надали для ведення фермерського господарства, іншу – для сінокосіння", - кажуть у прес-службі.

Проте, всупереч вимогам чинного законодавства, нормативна грошова оцінка цих земель, яка є підставою для визначення розміру орендної плати, не проводилась. Як наслідок, розмір орендної плати є заниженим. За таких обставин місцевий бюджет та територіальна громада недоотримували значні суми коштів.

Тому, місцева прокуратура звернулася у суд з позовними вимогами до райдержадміністрації та орендарів про визнання недійсними договорів оренди сільгоспземель, середня вартість яких складає майже 1 мільйон гривень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme