Порошенко: Дніпровський військовий шпиталь "відбили" у ВТБ

Президент Петро Порошенко заявив, що суди передали Дніпровський військовий шпиталь у власність держави, таким чином скасувавши заставу, в якій він перебував у російського банку "ВТБ"

Про це він заявив під час робочої поїздки в Дніпро, передає Depo.ua.

"Було дуже непросто, ще в 2006 році військовий шпиталь Дніпр був проданий комерційній структурі, а потім ще й закладений в російському банку ВТБ. Пам'ятаю, коли наші бійці були в шпиталі в 2014 році, туди приходили судові виконавці і вимагали звільнити приміщення, ми всі це пам'ятаємо, і відповідальність за це має бути", - сказав Порошенко.

Він також додав, що наразі суди передали шпиталь назад у власність держави.

"Маю приємну звістку: суди скасували злочинне рішення, ФДМ зареєстрував державу власником шпиталю, тепер є можливість виділити кошти на нове обладнання", - додав президент.

Нагадаємо, що у жовтні 2016 року Дніпровський військовий шпиталь, на який наклали око росіяни, остаточно повернули у державну власність.

Довідка: російський "БМ Банк" на 100% належить російському банку ВТБ, у якого в Україні є "дочка" - ВТБ Банк.

ВТБ довгі роки використовувався президентом Росії Володимиром Путіним для "спеціальних проектів" - олімпіади в Сочі, фінансування різних покупок в Україні або допомоги наближеним олігархам.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme