Оскар-2017: наймолодший режисер в історії, жарти про Трампа та конфуз із найкращим фільмом

У Лос-Анджелесі відбулася церемонія вручення премії "Оскар"

Оскар-2017: наймолодший режисер в історі…

89-та церемонія вручення нагород "Оскар" за 2016 рік відбулася у театрі "Долбі" в Лос-Анджелесі. Під час церемонії Академія кінематографічних мистецтв і наук вручала нагороди в 24 категоріях, передає Depo.ua.

Розпочати церемонію після промови ведучого Джиммі Кіммела довірили Джастіну Тімберлейку, який запалив почесну публіку своїм хітом Can't Stop the Feeling! та позбавив захід офіціозу та пафосу.

Мюзикл "Ла-Ла-Ленд" мав стати тріумфатором премії, адже був номінований у 14 категоріях, але отримав лише шість статуеток. Проте, найдивніший конфуз стався під кінець "Оскару", коли тисячі людей, затамувавши подих, очікували на оголошення переможця у номінації "Кращий фільм".

"Найкращим фільмом року" спочатку оголосили "Ла-Ла-Ленд",режисера Дем'єна Шазелла. Акторський склад стрічки вийшов на сцену та отримав статуетку, а потім хтось із акторів прочитав картку, яка була у конверті. На ній було написано, що цю премію отримала стрічка "Місячне сяйво".

Актор Уорен Біті, який оголошував номінацію, сказав, що він не переплутав, а подивися на акторів і так оголосив. Що це могло б означати - зрозуміли не всі. Але жарт актора назвали найдивнішим та найбезглуздішим за всю історію "Оскара".

Найкращим режисером став 32-річний Дем'єн Шазелл ("Ла-Ла-Ленд"). Він є наймолодшим оскароносним режисером.

Найкращим актором за версією премії "Оскар" став Кейсі Аффлек за роль у стрічці "Манчестер біля моря". Зірка стрічки "Ла-Ла-Ленд" Райан Гослінг залишився без жаданої статуетки.

"Оскар" як найкраща акторка отримала Емма Стоун ("Ла-Ла-Ленд").

Одним із сюрпризів церемонії стало падіння зі стелі смаколиків. Цікаво, що минулого року скаути розносили по залу печиво, яким пригощалася публікув, а цього разу із "неба" падали цукерки та інші смаколики.

Цікаво, що на цій церемонії не сталося жодних скандалів, а промови переможців були лаконічними, стриманими та майже не зачіпали політичне питання. Ведучий вечора комік Джиммі Кіммел не забув пожартувати про Дональда Трампа. Гострі жарти та навіть звернення до президента США за допомогою Twitter розвеселили поважну публіку.

"Я хочу сказати спасибі президентові Трампу. Я маю на увазі, пам'ятаєте, що в минулому році, здавалося, що "Оскар" був расистським?" - заявив Кіммел.

Також Кіммел пожартував щодо "переоціненої", на думку Трампа, актриси Меріл Стріп, яку цьогоріч в 20-те висунули на здобуття нагороди.

Коментарі ведучого призвели до овацій залу для Стріп.

"Відмінне плаття. Це Іванка?"- запитав у когось з присутніх Кіммел, натякаючи таким чином на "присутність" у залі доньки Трампа - Іванки.

Кіммел також висміяв пристрасть Трампа до Твіттера, звернувшись до нього у соцмережі.

Акторці Дженніфер Еністон випала честь вшанувати пам'ять зірок, які вже пішли з життя. Голлівудська спільнота пригадала Джона Харта, Білла Пекстона, котрий помер вчора, "принцесу Лею" Керрі Фішер і багатьох інших.

"Оскар" за"Найкращу чоловічу роль другого плану"дісталася Махершалу Алі за роль у фільмі "Місячне сяйво".

"Найкращою акторкою другого плану" стала Віола Девіс ("Огорожі"). Вперше в історії "Оскара" у цій номінації були представлені три темношкірі акторки.

"Найкращим повнометражним документальним фільмом" став "О. Джей: Зроблено в Америці". Картина створювалася 10 років, а її тривалість - 8 годин.

У номінації "Найкращий фільм іноземною мовою" переміг "Комівояжер" режисера Асгара Фархаді. Він не приїхав на церемонію через "закон Трампа", яким обмежив в'їзд у США представників мусульманських країн. Фархаді та його команда відмовилися їхати до США, навіть якби для них зробили виняток.

Промову Фархаді зі сцени зачитала відомий науковець Ануше Ансарі, перша іранка, котра побувала у космосі.

Яскравим моментом "Оскара" стала поява у залі звичайних американців. Як виявилося, групу людей зібрали на вулицях Лос-Анджелеса і запропонували їм безкоштовно відвідати виставку, щоправда, привезли їх не на справжню виставку, а на "Оскар". Люди були у шоці, а голлівудські зірки раділи, що прости людям трапилася така надзвичайна нагода - побувати на церемонії вручення премії "Оскар". Приголомшені люди знімали на відео голлівудських зірок, а Дженніфер Еністон подарувала одному з гостей церемонії свої окуляри.

Два музичних "Оскари" у номінації "Найкраща музика до фільму" та "Найкраща пісня до фільму" отримав "Ла-Ла-Ленд".

Щодо анімації, то "Пісочник" став найкращим анімаційним короткометражним фільмом, а "Зоотрополіс" - найкращим повнометражним анімаційним фільмом.

Живим мемом церемонії стала Ніколь Кідман, яка дуже обережно аплодувала Віолі Девіс, яка отримала "Оскар" за "Кращу жіночу роль другого плану". Подейкують, що Кідман берегла манікюр, а в мережі користувачі задалися питанням, чому акторка плескала у долоні "як Грінч".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme