"Орендодавець" Криму Артеменко стверджує, що відповів прокурорам за все

Народний депутат Андрій Артеменко, запевняє, що у прокурорів більше немає до нього запитань у справі про державну зраду

Про це він розповів після допиту в Прокуратурі АР Крим, передає Depo.ua.

"Я переконаний, що вище політичне керівництво, ГПУ вивчить і винесе рішення про термінове закриття цієї фактової справи. Я давав пояснення як свідок і більше жодних повісток майбутніх викликів не отримав", - зазначив нардеп.

Він додав, що не може повідомити подробиці допиту, тому що дав підписку про розголошення.

"Цікавили ті складові моєї мирної ініціативи, які я сьогодні оприлюднив на першій публічній прес-конференції", – додав Артеменко.

Нагадаємо, що, за даними газети The New York Times, народний депутат-"радикал" Андрій Артеменко разом з наближеними до президента США Дональда Трампа Майклом Коеном і Феліксом Сатер склали план зняття санкцій з Росії. Його передали на розгляд адміністрації президента США.

План начебто передбачає "виведення всіх російських військ зі Сходу України та проведення в країні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років".

Артеменка вже виключили з фракції Радикальної партії.

21 лютого Луценко опублікував витяг з кримінального провадження проти Артеменка та анонсував подання на зняття з нього депутатської недоторканності.

24 лютого Артеменко прийшов на допит до ГПУ зі словами про те, що намагається "принести мир в нашу багатостраждальну країну", а його слова про "оренду Криму" вирвали з контексту. Тоді допит Артеменка як свідка у справі про держзраду був зупинений до понеділка, 27 лютого.

27 лютого Аременко дав прес-конференцію, на якій закликав ще й запровадити на Донбасі міжнародну адміністрацію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme