Нацбанк виявив ризики ще в 44 банках

Під час діагностики банківських операцій з пов'язаними особами виявили перевищення нормативу максимального розміру ризиків за кредитами, наданими пов'язаним особам у 44 банках

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на в прес-релізі НБУ.

"Завершення діагностики операцій пов'язаних з банками осіб - важливий етап на шляху відновлення стабільності в банківському секторі. Збір коштів вкладників тільки для кредитування своїх підприємств в нормальній ситуації не так сильно загрожує банкам. Однак під час кризи власники швидше будуть захищати свій основний бізнес, а не банк, що може навіть призвести до його неплатоспроможності. Процес розробки і затвердження планів-заходів банків продовжується, банки мають можливість вдосконалювати операції до трьох років для їх виконання. Ми, в свою чергу, підсилюємо моніторинг за операціями з пов'язаними особами та контроль за виконанням планів", - заявила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Нагадаємо, що саме велика кількість кредитів, виданих пов'язаним особам, стала однією з причин націоналізації "Приватбанку", який належав олігарху Ігорю Коломойському.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme