UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Закарпатті масово горять чагарники

В області почали палити сухотрав'я, рятувальники закликають населення не робити цього

На Закарпатті масово горять чагарники…

Як інформує Depo.Зкарпаття з посиланням на обласних рятувальників, 26 лютого із семи зареєстрованих в області пожеж - шість разів горіли суха трава та чагарники.

Перші два повідомлення про загорання сухостою надійшло 26 лютого з м. Берегово, де вогнем було знищено 7,5 га сухої трави й чагарників. На Тячівщині упродовж дня на відкритих територіях тричі горіла суху трава й чагарники. Зокрема, в с. Руське Поле було знищено сухотрав'я та чагарники на площі 3 га, а в селах Грушово та Бедевля відповідно 1,5 та 0,5 га. У Перечині також пожежею було знищено 1,5 га сухої трави та чагарників.

Ситуація загостриться, коли населення активно розпочне впорядковувати присадибні та дачні ділянки. Рятувальники звертаються до всіх закарпатців із проханням: якщо виникають найменші сумніви щодо безпеки, то краще багаття не розкладати.

Якщо ж і розкладати багяття‚ то робити це треба у безвітряну погоду і на відстані не менше, ніж 15 метрів від будь-яких споруд. Забороняється підпалювати сміття за допомогою бензину чи інших легкозаймистих речовин. Не варто за допомогою спалювання від стерні очищувати й минулорічні посівні масиви.

Під час відпочинку на природі багаття потрібно розводити тільки в дозволених та спеціально обладнаних місцях і в жодному разі не залишати його без нагляду.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme