На Полтавщині стрімко поширюється епідемія АЧС

З початку року на Полтавщині зафіксовано десять спалахів африканської чуми свиней - стільки ж, скільки за весь минулий рік

На Полтавщині стрімко поширюється епідем…

За останні два тижні, з 13 лютого цього року, на території Полтавщини зафіксовано ще чотири спалахи африканської чуми свиней (АЧС), повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Новини Полтавщини.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА Віктор Стеблянко зазначив, що спалахи епідемії зафіксували у місті Лубни, селі Тишки Лубенського району, у Великій Багачці та у Якимовому Великобагачанського району.

"Ситуація дуже складна, на превеликий жаль епідемія дуже стрімко поширюється. Станом на сьогоднішній день з початку року на Полтавщині зафіксовано десять спалахів. Для порівняння, за весь минулий рік було також зафіксовано десять спалахів АЧС", - поінформував Віктор Стеблянко.

Стеблянко повідомив, що завтра в управлінні з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації розпочнуться дводенні збори, на яких у ході робочої наради розглянуть і питання епідемії АЧС та намагатимуться віднайти нові шляхи вирішення цієї проблеми.

Нагадаємо, що аби уникнути розповсюдження захворювання на африканську чуму свиней, у Лубнах закрили продуктовий ринок та влаштували блокпости.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme