На Одещині суддю підозрюють у махінаціях з нерухомістю

На підставі фіктивних документів, суддя одного з районних судів Одеської області виніс рішення про задоволення позовних вимог

Як передає Depo.Одеса з посиланням на Департамент захисту економіки Національної поліції України, співробітники Управління захисту економіки в Одеській області ДЗЕ Нацполіції та слідчого управління прокуратури області повідомили судді одного з районних судів про підозру за ч. 1 ст. 375 (Постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу України.

Для того щоб задовольнити позов визнання права власності на житловий будинок, треба було не тільки надати певний перелік документів, але і підготувати саму позовну заяву. За вказівкою судді всі необхідні матеріали були підготовлені. Як зазначалось у матеріалах справи, перед смертю громадянин уклав з позивачем договір купівлі-продажу приватного будинку.

На підставі фіктивних документів, суддя одного з районних судів Одеської області виніс рішення про задоволення позовних вимог, внаслідок чого позивач незаконно став власником даного будинку.

В ході слідства було встановлено та доведено, що жодних договорів про продаж нерухомості не укладалось, а головне, що позивач не має законних підстав для користування та володіння даним житловим будинком.

Окрім того, дане рішення суду було скасовано апеляційним судом.

24 лютого правоохоронці повідомили судді про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 375 (Постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу України.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5-ти років або позбавлення волі на строк від 2-х до 5-ти років.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme