UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Львівщині обговорили стан реконструкції перинатального центру

Для завершення робіт потрібно уже 170 млн грн

У Львові відбулося виїзне засідання на територію Львівського обласного клінічного перинатального центру. Про це інформує прес-служба обласної ради, пише Depo.Львів.

Участь у ньому взяли заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, представники трудового колективу, журналісти. На місці обговорили стан реконструкції медзакладу.

Зокрема, йшлося про те, що загальна сума ремонтних робіт для завершення Перинатального центру становить близько 170 млн грн. За ці кошти планують провести капітальний ремонт корпусів, закупити обладнання. Також слід замінити тепло-, водо- електромережі. У планах облаштувати лабораторний центр, гінекологічний корпус, відділення патології вагітних, гінекології, поліклініки тощо.

Окрім цього, зроблять і господарський корпус – котельню, пральню. Усі блоки мають намір з'єднати надземними переходами – тунельного планування.

Як зазначалося раніше, Кабмін виділив 45 млн грн на реконструкцію Львівського перинатального центру, втім цих коштів, є недостатньо. Представники трудового колективу звернулися до обласної ради з проханням відшукати можливість співфінансування з обласного бюджету.

"Потрібно завершити реконструкцію перинатального центру якнайшвидше. Адже, щороку тут народжувалися тисячі дітей, лікувалися тисячі жінок. Ми розглядаємо можливість співфінансування ремонтних робіт з обласного бюджету. Варіант залучити частину коштів від приватизації комунальних підприємств області. Ми переконані, комунальні об'єкти, які не використовуються або використовуються неефективно, мають бути відчужені і продані, а кошти скеровані в ті галузі, де є найбільша потреба", - зауважив Володимир Гірняк.

За словами Володимира Гірняка, уже найближчим часом буде оголошено тендер на підрядника, який і виконуватиме ремонтні роботи в медзакладі.

Зазначимо, що Львівський перинатальний центр на реконструкцію закрили ще у 2013 році. За цей час зробили зовнішні роботи – доробили дах, встановили вікна, здійснили отеплення фасаду та гідроізоляцію фундаменту.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme