UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Миколаївські митники викрили контрабандну макуху на більш ніж два млн грн

Фірма намагалася експортувати більше мільйона кг макухи соняшникової

Миколаївські митники викрили контрабандн…

Цими вихідними співробітниками митного поста "Дніпро-Бузький" Миколаївської митниці ДФС складено протокол про порушення митних правил за ознаками частини 1 стаття 483 Митного кодексу України "Переміщення або дій, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю". Про це Depo.Миколаїв повідомили у митній службі.

Підставою для складання протоколу стала оперативна інформація про фіктивність зовнішньоекономічної операції щодо товару "Макуха соняшникова, суха, насипом" у кількості – 1 млн 5 тис. кг, вартістю - 2,44 млн грн. Перевіркою цієї експортної операції, яка була проведена до етапу митного оформлення, встановлено, що офіційний директор фірми-експортера ніякого відношення до фінансово-господарської діяльності фірми не має, ніяких договорів не укладав й документів не підписував.

Отже, документи, що надані до митного оформлення, містили неправдиві дані щодо посадових осіб фірми-експортера. Співробітники Миколаївської митниці спрацювали дуже оперативно, оскільки товар вже готувався до відвантаження на судно закордонного плавання, провели митний огляд товару й склали протокол про порушення митних правил.

На даний час товар вилучено. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів із конфіскацією цих товарів. Отже, подібна незаконна оборудка може коштувати її організаторам майже 5 млн.грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme