UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Миколаєві нагородили "Городян року"

Громадський оргкомітет визначив переможців у дванадцяти номінаціях

У Миколаєві нагородили "Городян року"…

У неділю, 26 лютого, в Миколаєві відбулася ювілейна 20-та церемонія нагородження лауреатів щорічної загальноміської програми "Людина року". Миколаївців, які трудяться на благо міста і примножують його славу, вітав представники міської влади. Про це Depo.Миколаїв повідомили у міськраді.

Як зазначив голова міської ради Олександр Сєнкевич, володар головної номінації "Людина року" Дмитро Кремінь - один з тих людей, з якими асоціюється Миколаїв, а за 20 років існування програми в числі номінантів було 260 миколаївців.

Цього року громадський оргкомітет визначив переможців у дванадцяти номінаціях, крім того, спеціальними призами відзначили людей, які реалізували масштабні проекти, спрямовані на розвиток міста і регіону.

Церемонію вручення почесних знаків почали зі спеціальної номінації "Захисник України". "Городянином року" у цій номінації визнано Олександра Нетребка, капітана, заступника командира батальйону 79 окремої десантно-штурмової бригади ВДВ ЗСУ. Олександр зараз знаходиться в зоні проведення АТО, його нагороду прийняв командир 79 бригади, полковник Валерій Курач, який подякував миколаївцям за підтримку:

"Олександр з перших днів на цій війні. Починаючи з 1 березня 2014 року, він разом з іншими бійцями висунувся в напрямку Криму, звільняв Червоний Лиман, Слов'янськ, утримував кордон від Маринівки до Ізвариного, виходив з оточення, після цього - Донецький аеропорт, бої за Дебальцеве, в яких отримав поранення. Олександр Нетребко нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів, орденом "За мужність" ІІІ ступеня", - розповів Валерій Курач.

Переможців у традиційній номінації "Наша надія" нагороджував мер Олександр Сєнкевич. Нагадаємо, ними стали Майорова Анастасія, учениця Муніципального колегіуму ім. В.Д. Чайки, неодноразовий призер олімпіад та конкурсів з української мови та літератури; Фастовець Анастасія, вихованка фотогуртка міської станції юних техніків, переможець та призер всеукраїнських та міжнародних конкурсів; Верхоляк Софія, учениця 8 класу гімназії № 2, солістка оркестру народних інструментів Міського палацу творчості учнів; Вижиган Ірина, учениця Вищого училища фізкультури, член збірної команди України з легкої атлетики, чемпіон України з бігу серед юніорів.

Нагадаємо, що в номінації "Культура" визнання миколаївців отримав директор дитячого містечка "Казка", краєзнавець, літератор Юрій Любаров; у номінації "Мистецтво" переможцями стали керівники ансамблю танцю "Пасадена" Обласного палацу культури Юрій Вдовиченко та Катерина Алексєєва; у номінації "Наука і вища школа" "Городянином року" визнано ректора НУК ім. адмірала Макарова Сергія Рижкова; у номінації "Середня школа" найбільшу кількість голосів експертів отримала вчитель англійської мови спеціалізованої школи №22 Первова Марина.

Начальник регіонального центру "Інваспорт" Тетяна Жуковська стала переможцем у номінації "Фізкультура і спорт"; кращим в номінації "Промисловість і транспорт" визнаний глава наглядової ради ТОВ "Компанія "Український будівельник" Василь Капацина; список кандидатів у номінації "Підприємництво" очолив генеральний директор підприємства "Термінал-Укрхарчозбутсировина" Володимир Фалько; завідуючу ендокринологічним відділенням міськлікарні №1 Марію Грачову визнали найкращою в номінації "Охорона здоров'я"; у номінації "Засоби масової інформації" відразу два переможці - директор Миколаївської дирекції Національного суспільного телебачення України Ярослав Індиков і кореспондент інтернет-видання "Преступности.НЕТ" Андрій Лохматов.

У номінації "Благодійність і соціальне партнерство" лідером стала директор агрофірми "Золотий колос" Надія Іванова. У спеціальній номінації "Я люблю це місто" "Городянином року" визнано Гургена Григор'яна, директора ТОВ "Техстрой-99".

Волонтерська група "Кулінарна сотня" відзначена спеціальною номінацією "Допомога українській армії". Лідерство у ще одній спеціальній номінації "Нові технології" належить Ігорю Голубарю, директору фірми "Дикий Сад".

За традицією у програмі "Городянин року"-"Людина року" щорічно відзначають кращих працівників міських служб. У цьому році нагороди за плідну працю отримали Дмитро Лісовський, директор КП "Миколаївелектротранс"; Юрій Тимошенко, керівник соціального проекту "Відновлення"; Ігор Гелевер, електромонтер КП "Госпрозрахункова дільниця механізації будівництва".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme