"ЛНР" вже створила штаб контролювання "віджиму" підприємств Ахметова і Тарути

"ЛНР" вже створила штаб для контролю за переходом підприємств української юрисдикції під так зване "зовнішнє управління"

Про це йдеться у заяві так званої "народної ради" ЛНР", передає Depo.Донбас.

"Для здійснення контролю за процесом по переходу підприємств української юрисдикції під зовнішнє управління створено штаб", - розповів керівник "парламенту" "ЛНР" Володимир Дегтяренко.

Він заявив, що "на всіх підприємствах з зовнішнім управлінням співробітники збережуть свої посади".

Створений штаб має намір сприяти їх подальшому розвитку і переорієнтувати в сторону Росії.

Нагадаємо, "ЛНР" і "ДНР" вимагають від України припинити залізничну блокаду до 1 березня, а в разі невиконання вимоги погрожують ввести "зовнішнє управління" на діючих на окупованому Донбасі українських підприємствах.

Раніше українські металургійні підприємства заявляли про зупинку своїх виробництв в разі "націоналізації" їх з боку так званої "ЛНР" і "ДНР". Підприємства кажуть пр окатастрофічні наслідки: "Націоналізація" або перереєстрація підприємств в юрисдикції "ДНР / ЛНР" призведе до повного припинення експорту продукції. Крім того, вони не зможуть продовжувати свою подальшу роботу без кваліфікованого менеджменту та персоналу, який доведеться звільнити.

Також відомо, що на території окупованого Доньасу припинили роботу Алчевський меткомбінат і коксохім (ІСД), шахти ПАТ "Краснодонвугілля" (ДТЕК), Єнакієвський меткомбінат (Метінвест). Крім того, керівництво Макіївського металургійного заводу планує припинити роботу більшості цехів підприємства.

За неофіційними даними, в "ДНР" заявили про намір оголосити про створення "державного холдингу "Метенерго", до якого увійдуть "націоналізовані" підприємства Ріната Ахметова.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme