"Ла-Ла-Ленд" отримав лише шість"Оскарів"

Голлівудському мюзиклу "Ла-Ла-Ленд" не вдалося стати фільмом-рекордсменом з кількості "Оскарів"

Про це повідомляє Depo.ua.

Фільм "Ла-Ла Ленд" отримав премію Американської академії кінематографічних мистецтв і наук "Оскар" в номінації "Кращий фільм". Про це було оголошено в ході церемонії в Лос-Анджелесі. Але пізніше Воррен Бітті зізнався, що наплутав, і кращим фільмом "Оголосили місячне сяйво".

"Ла-Ла Ленд" - фільм-мюзикл про роман актриси і джазового піаніста.

Актриса Емма Стоун, яка зіграла головну героїню, отримала нагороду за кращу жіночу роль. Також нагородою удостоєні автори оригінального саунтрек до фільму і окремо - пісні "City of Stars".

Раніше Британська академія кіно і телевізійних мистецтв визнала "Ла-Ла Ленд" кращим фільмом року. Емма Стоун тоді стала переможцем в номінації "Краща жіноча роль", а режисер фільму Дем'єн Шазелл - в номінації "Кращий режисер".

Мюзикл також отримав головну нагороду премії Гільдії режисерів США. Крім цього він став лауреатом премій Гільдії продюсерів США і Гільдії акторів США і отримав сім нагород премії "Золотий глобус", включно і перше місце в номінації "Кращий фільм".

Головним суперником "Ла-Ла Ленда" була драма "Місячне сяйво" режисера Баррі Дженкінса, що отримала вісім номінацій на "Оскар". Фільм про дорослішання чорношкірого гомосексуала в Майамі був нагороджений за кращий адаптований сценарій, монтаж, а також кращу роль другого плану, зіграну Махершалой Алі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme