Харківську лікарню підозрюють у розтраті

Харківські правоохоронці підозрюють службових осіб КЗОЗ "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" у зловживанні службовим становищем та закупівлі дорогих шин

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у "Харківському антикорупційному центрі", про це йдеться в ухвалі Дзержинського районного суду.

Під час досудового розслідування встановлено, що у травні 2015 року КЗОЗ "ЦМЕД та МК" провело торги стосовно закупівлі 12 найменувань гумових шин та камер для автомобілів швидкої медичної допомоги.

У закупівлях приймали участь ТОВ "Сотін груп" з пропозицією вартості товару 917,2 тисяч гривень та ТОВ ВКФ "Електронтехсервіс ЛТД" з пропозицією вартості товару 891, тисяч гривень.

Правоохоронці вважають, що в результаті зловживання своїми службовими повноваженнями переможцем конкурсних торгів було визнано ТОВ ВКФ "Електронтехсервіс ЛТД" не зважаючи на те, що вартість запропонованої зазначеним суб'єктом підприємницької діяльності продукції була завищена на суму 205 тисяч гривень.

Адже згідно висновку судової товарознавчої експертизи середня вартість майна, що було реалізовано ТОВ "ВКФ Електронтехсервіс ЛТД", а саме шин автомобільних складала 686 тисяч гривень.

Крім того, на думку правоохоронців, продати задорого лікарні шини вдалося завдяки тендерному зговору двох учасників торгів.

Зараз суд дозволив правоохоронцям вилучити документи, які стосуються цієї закупівлі.

Обидві фірми з Дніпра. Засновниками ТОВ "ВКФ Електронтехсервіс ЛТД" є Валентина та Андрій Зерній і Наталя Крилова.

В 2015 році засновником ТОВ "Сотін груп" були Олександр Тонконог та Іван Комоліков.

Зараз фірма записана на Олександра Вієнко, Галину Струк, Володимира Флорю та Євгенія Цветкова.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme