Чорногорія вимагає арешту російського шпигуна, який готував держпереворот

Чорногорія має намір запросити затримання громадянина Росії Едуарда Шишмакова і пред'явити йому звинувачення в рамках розслідування про спробу держперевороту

Влада також звинувачує його у спробі зірвати вступ Чорногорії до НАТО, пише Depo.ua з посиланням на Times.

"Едуард Шишмаков, 46-річний капітан ВМС Росії, викритий як агент військової розвідки - ГРУ, звинувачується в керівництві мережею офіцерів у відставці і бійців воєнізованих формувань з Чорногорії та сусідньої Сербії, причетної до підготовки спроби перевороту в жовтні минулого року", - стверджує кореспондент видання.

За даними видання, Чорногорія оголосила в міжнародний розшук Шішмакова і Владіміра Попова - "іншого російського агента". Також наразі ведеться розслідування щодо третього співробітника російських спецслужб, який, як стверджується, працював на ФСБ, але його особа не встановлена.

"Після зриву змови влада Сербії заарештувала Шішмакова і Попова. Їх звільнили після того, як в цю країну з терміновим візитом прибув Микола Патрушев, секретар Ради безпеки Росії. Як вважається, ці двоє повернулися в Москву разом з ним. Малоймовірно, що путінська Росія видасть Шішмакова і його співтоваришів-змовників, але докази офіційної причетності Москви до перевороту поставлять в незручне становище Кремль, який заперечує факт втручання в справи Чорногорії ", - йдеться в статті.

Нагадаємо, 20 лютого спеціальний прокурор Чорногорії заявив, що деякі державні структури Росії причетні до підготовки путчу в день парламентських виборів минулого року.

У відповідь на це глава МЗС Росії Сергій Лавров заяиви, що у Чорногорії немає доказів того, що російські держоргани нібито брали участь у спробі перевороту в країні

Напередодні видання The Telegraph з посиланням на кілька джерел в британському уряді повідомило, що за спробою держперевороту в країні і замаху на прем'єр-міністра Чорногорії Міло Джукановича стоять російські спецслужби.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme