Чернівецька міська рада сьогодні почала розривати договори з перевізниками

Недобросовісні перевізники, які порушують умови договору, отримують листи про розривання угод

Як передає Depo.Одеса з посиланням на "Молодий буковинець", про це сьогодні у перерві чергової сесії міськради у коментарі журналістам повідомив міський голова Олексій Каспрук.

Він сказав, що вже сьогодні перевізники у Чернівцях, які не дотримуються умов договору, почали отримувати від міської ради листи-повідомлення про дострокове розірвання договору. Тим часом міська влада готується до проведення нового конкурсу і шукає нових перевізників, якими могли би замінити недобросовісних.

"Ми вже сьогодні розриваємо угоди. Ті перевізники, які не виконують умов договору, отримують листи про розірвання угод. Тим часом готуємося до нового конкурсу і паралельно міркуємо над тим, як створити конкуренцію на міському ринку перевезень. Для того, щоби рухатися у напрямку розв'язання цієї проблеми, працюємо і на вихідних, і навіть ночами", - сказав Каспрук.

Якщо перевізники виконають умови, зазначені в договорі, тоді можна буде розглядати питання про підняття тарифу, переконаний мер:

"Перевізникам необхідно негайно усунути ті речі, які можна усунути без великих капіталовкладень. Ми не говоримо сьогодні про закупівлю нових автобусів. Але паління водіїв у салонах, гучна музика, неприбраний салон чи неохайний вигляд транспортного засобу, недотримання графіків руху, ненадання нам доступу до GPS-навігації, не потребують значних капіталовкладень. Це вольове рішення кожного керівника. Після виконання цих цього, проведення громадських слухань, надання всіх необхідних розрахунків ми готові розглядати питання поступового підняття тарифу", - повідомив міський голова.

За його словами, за бажання депутатів це питання можна буде вирішити максимум за місяць-півтори.

"Я переконаний, що якщо це питання не політизувати, а сідати і робити, то це можна вирішити достатньо швидко - місяць-півтора. Надалі нам потрібно розвивати комунальний транспорт, закуповувати автобуси - длятого, щоби в галузі перевезень частка комунального транспорту була не меншою 20-30 відсотків", - сказав міський голова.

Раніше повідомлялося, у Чернівцях маршрутки "ігнорують" пасажирів, на зупинках - натовпи містян.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme