UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Бриль за півгодини відзвітував про перемоги та понад годину відповідав на питання про проблеми

Голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль відзвітував перед громадою за рік роботи держадміністрації сьогодні, 27 лютого

Бриль за півгодини відзвітував про перем…

Про це повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

Звітував очільник області у повній сесійній залі, де зібралися представники громадськості, депутати, керівники структурних підрозділів ЗОДА, журналісти і навіть священики різних конфесій. Говорив виключно про перемоги. За словами Бриля, минулий рік чи не зо всіма напрямами був для області та її мешканців кращим за попередній.

Зокрема, до перемог-2016 голова ЗОДА відніс перевиконання обласного бюджету і бюджетів територій, відповідно на 35% і 64%; вихід на третє місце в Україні за обсягом виробництва, який у грошах становив понад 143 млрд грн, та уповільнення темпів падіння виробництва; повернення в перелік економічно активних запорізького алюмінієвого заводу і підприємства АЗМОЛ у Бердянську; значні інвестиції в модернізацію виробничих потужностей, зокрема на "Мотор-Січі" і підприємстві "МІГремонт". У сільському господарстві Бриль відзначив ефективність ініційованої ним операції Урожай, яка дозволила провести інвентаризацію земельних угідь і легалізувати працю 1600 людей, що працюють на землі. В енергетиці керівник ЗОДА зупинився на розвитку альтернативних видів енергії, зазначивши, що 16 котелень області упродовж року перейшли на альтернативне опалення.

Непогані в області, на думку Бриля, і показники щодо залучення іноземних інвестицій, по цьому показнику регіон посів дев'яте місце в Україні.

Не оминув голова ЗОДА зрушення щодо добудови мостів через Дніпро, зазначивши, що цьогоріч їх також будуватимуть на умовах співфінансування. Окрім закладених у Держбюджет 250 млн грн, виділять кошти міський та обласний бюджети.

Відзвітував Бриль про розширення мережі дитячих садків та успіхи інклюзивної освіти.

Чимало уваги приділив будівництву житла для військових, а також створенню умов для їхньої ефективної реабілітації. Обома напрямами ЗОДА, за словами Бриля, опікуватиметься і наступного року.

За півгодини, які звітував Бриль, він ані слова не сказав про недоліки у роботі ЗОДА чи своїй особистій.

Про це губернатору нагадала громадськість під час запитань, хоча і дуже м'яко. Питання і відповіді мали за планом звіту зайняти півгодини, але ця частина тривала майже півтори. Представники громадськості і журналісти порушили питання шаленого безробіття, що панує на Запоріжжі, відсутності ефективної комунікації між чиновниками і громадянами, високу криміногенність регіону, зокрема, йшлося про розкрадання комунальної власності і масштабне браконьєрство, недоліки у медичній сфері тощо. Більшість звернень громадян за формою були не стільки питаннями, скільки скаргами. Роз'яснювали ситуації і окреслювали шляхи вирішення згаданих проблем разом із очільником ЗОДА його підлеглі - керівники структурних підрозділів.

Ознайомитися зі звітом Костянтина Бриля у формті pdf можна за цим посиланням.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme