Артеменко розповів, як намагався достукатися до Трампа поза українською дипломатією

Народний депутат Андрій Артеменко, який пропонував задати в оренду Крим, стверджує, що понад півроку намагався зблизити українську дипломатію з оточенням чинного вже президента США Дональда Трампа

Про це він повідомив під час прес-конференції, передає Depo.ua.

"Я з літа інформував через посла Чалого, що в нас є виходи на деяких впливових людей в оточенні Трампа, і пропонував свої послуги. На жаль, відповідь, яку я отримав була такою: не займайся тим, що тобі не потрібно, переможе пані Клінтон, і це питання вже вирішено", - зазначив Артеменко.

Він додав, що єдина країна, яка начебто втрутилася у вибори в США, була Україна, згадавши про історію з "чорною касою" Партії регіонів і екс-керівником виборчого штабу Трампа Полом Манафортом.

Нагадаємо, що, за даними газети The New York Times, народний депутат-"радикал" Андрій Артеменко разом з наближеними до президента США Дональда Трампа Майклом Коеном і Феліксом Сатер склали план зняття санкцій з Росії. Його передали на розгляд адміністрації президента США.

План начебто передбачає "виведення всіх російських військ зі Сходу України та проведення в країні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років".

Артеменка вже виключили з фракції Радикальної партії.

21 лютого Луценко опублікував витяг з кримінального провадження проти Артеменка та анонсував подання на зняття з нього депутатської недоторканності.

24 лютого Артеменко прийшов на допит до ГПУ зі словами про те, що намагається "принести мир в нашу багатостраждальну країну", а його слова про "оренду Криму" вирвали з контексту.

За словами прокурорів, допит Артеменка як свідка у справі про держзраду зупинений до понеділка, 27 лютого.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme