Артеменко озвучив свій "мирний план" щодо Криму

Народний депутат Андрій Артеменко пропонує підписати мирну угоду щодо вирішення питання окупованого Росією Криму 

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Києві, передає Depo.ua.

"Моя ключова ідея - запропонувати всім сторонам компроміс. Він має відображати наші національні інтереси, але й дозволити всім сторонам вийти з конфлікту зі збереженим обличчям на підставі історичних існуючих прецедентів. Наприклад, як Панама. Нагадаю, що 99 років Панамський канал був в управлінні США. Був підписаний мирний договір, на підставі якого Панамський канал був переданий державі Панама", - навів приклад Артеменко.

Нардеп наголосив, що саме про мирний шлях вирішення питання Криму він дискутував з американськими колегами.

"Основою мирного врегулювання на півострові може бути експертна ідея - наприклад, подвійний суверенітет чи міжнародна адміністрація на перехідний період. Це дозволить відновити у Криму український суверенітет, а не втратити його остаточно. Півострів не може бути переданий в оренду. Півострів - це територія України. Це аксіома", - заявив нардеп.

Разом з тим, він допускає введення "оплати за окремі інфраструктурін об'єкти". "Йдеться, приміром, про використання бази Чорноморського флоту РФ, який наразі й так перебуває в неденонсованому платному використанні", - зазначив Артеменко.

Нагадаємо, 20 лютого газета The New York Times повідомила, що народний депутат-"радикал" Андрій Артеменко разом з наближеними до президента США Дональда Трампа Майклом Коеном і Феліксом Сатер склали план зняття санкцій з Росії. Його передали на розгляд адміністрації президента США.

План начебто передбачає "виведення всіх російських військ зі Сходу України та проведення в країні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років".

У зв'язку з цим Артеменка виключили з фракції Радикальної партії.

21 лютого генпрокурор Юрій Луценко опублікував витяг з кримінального провадження проти Артеменка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme