Як "безболісно", але відчутно знизити "апетити" автомобіля

Корисні поради власникам авто допоможуть зберегти гроші та спокій

Як "безболісно", але відчутно знизити "а…

Сучасна людина часто не може обійтися без користування автомобілем. Мобільність - одна з найнеобхідніших складових так званого успішного життя.

Одним з найпопулярніших запитів у мережі є запит щодо зниження витрат на паливо, тож кореспонденти Depo.Одеса вирішили розібратися детальніше у цьому питанні.

Щоб знизити грошовий "об'єм апетитів" свого автомобіля, не завжди слід вдаватися до кардинальних змін. Слід звернути увагу на непомітні, на перший погляд, речі. Результат може дійсно здивувати.

Головним правилом для підвищення економічності будь-якої автівки є справність всіх механізмів. Так, наприклад, брудні фільтри підвищують витрати палива на 4%. Навіть спущене колесо є причиною додаткових витрат на паливо.

Також не слід перевантажувати машину речами, адже кожні додаткові 100 кг зайвої ваги збільшують витрату палива на 0,4 л на 100 км шляху.

Любителям агресивної їзди не варто дивуватися, якщо їхнії "залізний кінь" почне значно підвищувати рівень витрат пального. Саме стиль керування авто є тим фактором, який сильно впливає на витрати пального. Різкий старт і різке гальмування збільшує витрати палива до 30% на шосе і до 40% в місті.

Допоможе зберегти як гроші, так і нервові клітини, і планування маршруту з поправкою на завантаженість доріг. Тривале стояння в заторах не кращим чином впливаює на раціональне використання паливних ресурсів автівки. Більше того, не слід нехтувати і корисними властивостями свіжого повітря, особливо під час руху за містом. Простіше буде відкрити вікно, адже витрата палива на роботу кондиціонера може збільшитися до 25%.

Також для економії палива експерти радять звернути увагу на правильний вибір моторного масла, ураховуючи вік авто та пору року - таким чином можна зберегти до 6% палива.

Багато АЗС у наші дні у рекламних цілях готові запропонувати не тільки віртуальні бонуси, що накопичуються зі збільшенням витрат на паливо, а й реальні знижки при внесенні оплати за бензин платіжною карткою. Даний спосіб також може зберегти автолюбителю відчутну грошову суму, але і тут слід бути обережним та відстежувати, як себе поводить автівка після того, як її заправили "акційним" пальним, оскільки іноді його якість може залишати бажати кращого.

А от вдаватися до таких крайнощів, як споживання неякісного палива заради економії - не найкращий варіант зберегти. Якісне паливо часто витрачається більш економно, ніж дешевші аналоги.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme