UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ТОП-10 спортивних подій: запорізьким спортсменам таланило у контактних видах

Запорізькі борці ММА відзначились на чемпіонаті світу, а місцеві боксери привезли медалі з Білорусії

ТОП-10 спортивних подій: запорізьким спо…

Минулий тиждень видався знаковим у контактних видах спорту. Зокрема, плідною була подорож запорізьких представників змішаних єдиноборств ММА на юніорський чемпіонат світу до Ярославля – всі три спортсмени повернулись з нагородами. Медалями на міжнародних стартах розжилися боксери та тхекондисти. А ось на європейських змаганнях з гандболу нашим землякам не пощастило – місцевий ГК "ЗНТУ-ЗАБ" не зміг вийти до чвертьфіналу Кубку Виклику. Чим ще запам'ятались останні сім днів у запорізькому спорті - у ТОП-10 спортивних подій від Depo.Запоріжжя.

1. Запорізький "ЗНТУ-ЗАБ" не пройшов до чвертьфіналу Кубку Виклику

Обидва матчі 18 фіналу престижних європейських змагань - Кубку Виклику - ГК "ЗНТУ-ЗАБ" зіграв на полі суперника. У першому таймі стартової гри запоріжці мінімально поступилися "Дюделанжу" – 14:15. А ось у наступному господарі перевагу збільшили, довівши гру до переможного кінця – 32:27. У матчі наступного дня запоріжці спробували виправити ситуацію. Але і цього разу стартовий тайм був за люксембурзькою командою. У другій половині зустрічі гандболістам "ЗНТУ-ЗАБ" вдалося переломити хід гри і завершити її на власну користь – 27:24. Однак, цього виявилось недостатньо, аби отримати путівку до чвертьфіналу Кубку Виклику. Адже рахунок за сумою двох матчів був на користь "Дюделанжу" – 54:57.

2. Запорізькі борці ММА стали другими на чемпіонату світу

Усі троє запорізьких борців ММА, які змагалися у складі збірної, їдуть додому з нагородами. В Ярославлі вперше відбувся чемпіонат світу зі змішаних одноборств ММА серед борців 16-17 років. Змагалися борці 10 країн. У перший день стартів бронзу завоював запоріжець Денис Немчинов у вазі 57 кг. Ще двом нашим землякам вдалося дістатися фіналу. Роман Сіркін боровся у вазі до 52 кг. У бою за золото зустрічався з росіянином Русланом Сатієвим. На жаль, програв, тож має срібло. Ще один наш земляк Микита Богданчик теж не зміг у фіналі здолати господаря рингу – Джамалудіна Алієва. Його медаль також срібна. Всього на юніорському чемпіонаті збірна України завоювала дев'ять нагород – золоту, по чотири срібних і бронзових. Цей здобуток дозволив українцям стати другими у загальнокомандному заліку.

3. Запорізькі пляжники програли німецьким олімпійцям в Ірані

В Ірані відбувся міжнародний турнір з пляжного волейболу. Запоріжці Ярослав Гордєєв та Микола Бабич потрапили одразу до основної сітки змагань завдяки високому рейтингу. У першому раунді наші земляки перемогли нідерландців. У наступному українцям довелось протистояти учасникам Олімпійських ігор-2016 – німцям Маркусу Бьоккермані та Ларсу Флоггену. На жаль, пройти досвідчених суперників запорізькому дуету не вдалося – поступилися в обох партіях з однаковим рахунком 19:21. Тож Гордєєв і Бабич припинили участь в іранському турнірі, зупинившись на дев'ятому місці. Однак, без винагороди не залишилися – мають 2800 доларів призових та 180 додаткових очок до власного рейтингу.

4. Запорізькі боксери привезли медалі з Білорусії

Українська збірна з боксу потужно виступила на міжнародному турнірі в Білорусії "Меморія Генріха Рівкіна-2017". У Могильові змагалися спортсмени 1999-2000 років народження – всього понад 100 учасників з Росії, Литви, Білорусії та України. Нашу національну збірну представили 14 спортсменів. Свій вклад у скарбничку команди зробили і запорізькі боксери. У категорії 52 кг виступав наш земляк Єгор Аде. Він дістався фіналу, але на цій стадії програв і має срібло. Ще одну нагороду здобув Павло Миколайчук з Енергодару. У своїй вазі 81 кг став третім. Всього ж на могильовському турнірі українська збірна здобула 11 нагород. З них три "золота", три "срібла" та п'ять бронзових медалей.

5. Запорізькі тхеквондисти "кують" медалі в Еміратах

Запорізькі тхеквондисти, вихованці СК "Мотор Січ" провели навчально-тренувальний збір в Об'єднаних Арабських Еміратах. Завершенням навчань стала участь у міжнародному рейтинговому турнірі класу G-1 "Fujairah Open". У перший день врожай нагород зібрали кадети. Чемпіоном у вазі до 45 кг став Ілля Пікуз – на його рахунку чотири перемоги. У суперниках мав йорданця, двох казахів та палестинця. Три перемоги до свого активу записав і Олександр Оганов у категорії до 37 кг, але поразка у півфіналі узбеку принесла йому "бронзу". Медаль такого ж ґатунку до скарбнички запоріжців поклав і Владислав Площадний у вазі до 53 кг, поступившись у півфіналі казаху. Наступний змагальний день приніс дві медалі юніорам. "Срібло" здобув В'ячеслав Гусєв у вазі до 68 кг. Запоріжець здолав палестинця, туркмена та йорданця. А ось у фіналі програв представнику Саудівської Аравії. Бронза на рахунку Микити Адамчука, який у півфіналі поступився казаху.

6. Запорізькі легкоатлети пройшли відбір на Чемпіонат Європи

У Сумах завершились головні легкоатлетичні старти України у сезоні. На чемпіонаті країни у приміщенні змагалися молодь і дорослі. Запоріжці привезли сім нагород. Чемпіонками серед дорослих стали Олеся Повх у бігу на 60 м та Анастасія Ткачук на дистанції 1500 м. "Срібло" має Роман Кравцов на 60-метрівці, а "бронза" в Олексія Касьянова, який змагався у бігу на 60 м з бар'єрами. Серед молоді "золотом" відзначився Роман Кравцов ( біг на 60 м), сріблом – Анастасія Бризгіна ( біг на 400 м), а "бронзою" – Олександр Ходанич у семиборстві. Атлети змагалися також і за путівку на чемпіонат Європи у приміщенні, котрий наступного тижня прийматиме сербський Белград.

7. "Зоря" у Запоріжжі програла київському "Динамо"

Луганська "Зоря" на старті весняної частини сезону у футбольній Прем'єр-лізі зустрілася зі столичним "Динамо". Матч у Запоріжжі розпочався оптимістично для команди Юрія Вернидуба. Вже на четвертій хвилині динамівці виймали м'яч із сітки після удару Бонавентуре – 1:0 на користь "Зорі". Та у рахунку господарі вели недовго – десять хвилин знадобилося киянам, аби зрівнятись. Забив Денис Гармаш. А невдовзі у гостей відзначився Артем Бєсєдін, тож 2:1 – на користь динамівців. Більше голів у цьому матчі не було, хоча свої шанси на взяття воріт мали обидві команди. Таким чином команда Сергія Реброва закріпилася на другій сходинці турнірної таблиці, натомість луганчани ускладнили собі боротьбу за "срібло" чемпіонату України, відпустивши головного суперника на шість очок уперед.

8. Запорізьке гандбольне дербі знову завершилось на користь чинного чемпіона країни

У черговому турі чемпіонату України серед команд Суперліги зустрілися найкращі українські команди – ГК "ZTR" та "Мотор". Запорізьке гандбольне дербі у цьому сезоні відбувалося втретє. На старті чемпіонату ці команди розіграли Суперкубок, а потім зустрічалися у Суперлізі. Попередні матчі були на користь "Мотору". Цей також виключенням не став. Перший тайм команда Миколи Степанця завершила з рахунком 18:13 на власну користь. З перевагою у шість очок довели матч і до переможного завершення – 33:27, записавши до свого активу два очки. Нині моторівці крокують четвертими у чемпіонаті, віддавши лідерство трансформаторникам. Однак, це відбулося через те, що "ZTR" зіграв майже вдвічі більше ігор, тоді як "Мотор" пропускав матчі через участь у Лізі чемпіонів.

9. Мелітопольські флорболісти поступились лідерством у регулярній першості країни

У Запоріжжі зіграно третій тур регулярного чемпіонату країни з флорболу серед команд Вищої ліги. Мелітопольська "Скала" на цьому етапі зіграла три матчі. У першому зустрічалась із "Луцьком" з однойменного міста. Скалісти перемогли 6:0. У наступному мелітопольці змагалися з коломийською "Надією". У першому таймі наші флорболісти забили 9 голів, пропустивши лише один, а ось загальний рахунок матчу – 11:4 на користь "Скали". Оформити переможний хет-трік команді з Мелітополя не вдалося. В останній грі поступилися львівському "Лембергу" вже в овертаймі, тож 4:5 на користь суперника у підсумку. Таким чином львівяни виграли регулярну першість, а "Скала" вперше за шість років вийшла до плей-офф з другого місця.

10. Бердянська "Чайка" втратила лідерство у чемпіонаті України

У черговому турі чемпіонату країни з баскетболу серед жіночих команд Вищої ліги бердянська "Чайка" зустрічалася з івано-франківським "Франківськом". У першій зустрічі наші дівчата поступилися 67:74. На жаль, у другому матчі реабілітуватися перед вболівальниками бердянки не змогли. У стартовому і наступному відрізку переконливо перемогли суперниці – 45:19. Другу половину поєдинку бердянки виграли 35:19, але цього не вистачило, аби тріумфувати у зустрічі. Остаточний рахунок був 64:54 на користь "Франківська". Через ці поразки бердянські дівчата втратили лідерство у чемпіонаті країни і змістилися на третю сходинку турнірної таблиці. Ще двічі "Чайки" зустрінуться з івано-франківськими баскетболістками 1-2 березня у Бердянську. Від цих поєдинків буде залежати, на якому місті наша команда завершить сезон.

Про головні спортивні події Запоріжжя попереднього тижня читайте тут.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme