Путін влаштував у Сочі ігрища з військовими ЄС

Сортсмени оборонних відомств з 10 країн Євросоюзу приїхали до російського Сочі, щоб взяти участь у ІІІ "Всесвітніх" військових іграх

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт ігор.

Так, загалом участь у змаганнях, що розпочалися 22 лютого цього року і триватимуть до 28 лютого, взяли 25 збірних з різних країни світу.

Серед учасників і 10 збірних команд з країни ЄС: Австрія, Бельгія, Болгарія, Німеччина, Греція, Іспанія, Італія, Словенія, Фінляндія Франція.

В МЗС України критично поставилися до участі європейських країн в іграх та висміяли "всесвітній масштаб ігор", який у промові на церемонії відкриття приписав події російсьий премʼєр Дмитро Мєдвєдєв.

Про сміховинність події та недорічніть участі в ній західноєвропейських країн написав на своїй сторінці у Facebook заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

"Австрійці і швейцарці ще ті нейтрали на військових ігрищах у Сочі... На радість уряду агресора ... "Всемирность" - це насправді менше за 30 країн, тим більше виглядає недоречною участь декількох західноєвропейських країн ...", – написав він.

У своєму Twitter Кислиця також ставить риторичне питання щодо необхідності участі окремих представників ЄС у цьому заході.

Окрім країн ЄС, учасниками змагань стали збірні Ірану, Республіки Корея, Монголії, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Пакистану, Лівану, Сербії, Туреччини, Боснії та Герцоговини, Македонії, Росії та Китаю.

Нагадаємо, що Росія позиціонує "Зимові всесвітні військові ігри" як мультиспортивні змагання серед спортсменів-військовослужбовців, які відбуваються раз на чотири роки. У Сочі буде розіграно 44 комплекти нагород в особистих і командних змаганнях. Програма складатиметься із 7 видів спорту: біатлон, лижні гонки, гірські лижі, спортивне орієнтування на лижах, скі-альпінізм, спортивне скелелазіння в приміщенні і шорт-трек.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme