"Лукашенко, йди!": білоруси вийшли на масові "марші недармоїдів" (ТРАНСЛЯЦІЯ)

Акції проти декрету про так званих "дармоїдів" проходять у неділю в чотирьох білоруських містах - Бобруйську, Барановичах, Бресті і Вітебську

Протест у Вітебську почався на площі Перемоги під час офіційного заходу – Масляної, повідомляє Depo.uaз посиланням на "Білоруський партизан".

Збори у Вітебську абсолютно стихійні, однак прийшли понад 1000 людей.

У Барановичах, Бобруйську та Бресті акція розпочалася о 12:00 за місцевим часом (11:00 за Києвом) на площах Леніна.

У Барановичі приїхав підтримати протестуючих лідер ОГП Анатолій Лебедько. На площі - близько 300 осіб.

"Лукашенко, йди!" - закликає оратор на центральній площі в Бресті. Там зібралося близько 300 осіб.

Близько тисячі людей зібралися на площі в Бобруйську. Перед ними виступив уродженець міста, один з керівників Білоруської християнської демократії і екс-кандидат в президенти Віталій Римашевський.

Нагадаємо, що 17 лютого в Мінську відбулася найбільша з часів 2010 хода. Участь в ній взяли, за інформацією з різних джерел, близько трьох тисяч чоловік. Провели акцію Микола Статкевич, Володимир Некляєв, Павло Северинець і лідери анархічного руху Білорусі.

Декретом "Про запобігання соціальному утриманству" встановлено обов'язок громадян Білорусі, іноземних громадян, які постійно проживають в країні, осіб без громадянства, які не брали участі у фінансуванні державних витрат або брали участь в такому фінансуванні менше 183 календарних днів (півроку), сплачувати збір в розмірі 20 базових величин. За несплату або неповну сплату передбачено накладення штрафу в розмірі від 2 до 4 базових величин або адміністративний арешт з обов'язковим залученням до виконання суспільно корисних робіт.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme