UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Жебрівський розповів, як влада змарнувала надію блокувальників Донбасу на силовий розгін

Організатори так званої "блокади" ОРДЛО планували, що влада вдасться до силового розблокування

Про це в ефірі "5 каналу" в ході "Інформаційного дня" заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає Depo.Донбас.

"Мені здалося, що дехто хотів, щоб був силовий розгін (на місці блокади) особливо перед масовим заходом. Коли масові заходи проходили, мені здалось, що хтось хотів підпалити ту іскру, яка б висіклась тут у Києві", – сказав він.

Жебрівський додав: "Вибачте мене, але коли один із народних депутатів дає фейкового листа (нібито від імені Жебрівського з вимогою від начальника обласної поліції В'ячеслава Аброськіна розблокувати залізничну колію) на вимогу силового розгону, ну це опуститися нижче плінтуса. Ніколи народні депутати за моєї пам'яті так не опускалися для того, щоб так робити і збурювати людей. Це абсолютно вірно – провокація. Не вдалося змусити зробити силове розблокування, вони хотіли висловити такі наміри у владі для силового розгону і все, щоб спричинити ще більші безлади на Майдані Незалежності в Києві, не більше й не менше".

Нагадаємо, координатор "Штабу блокади торгівлі на крові", другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Виногродський заявив, що умови, запропоновані прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, для вирішення питання блокади переміщення товарів на тимчасово непідконтрольні Україні території Донецької і Луганської областей неприйнятні.

21 лютого прем'єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з "блокувальниками" Донбасу запропонував їм компроміс. Зокрема, він запропонував включити представників штабу до комісії з обміну полоненими.

Також Кабмін пообіцяв скасувати дозволи, видані СБУ на переміщення товарів і видати постанову, що регулює переміщення вантажів у відповідності з Законом про боротьбу з тероризмом.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme