У Харкові хабарника-податківця покарали штрафом меншим за суму хабаря

Чоловік пообіцяв бізнесмену вирішити його питання за гроші

У Харкові хабарника-податківця покарали…

Як передає Depo.Харків, вирок хабарнику 20 лютого ухвалив Київський районний суд м. Харкова. Засуджений – уродженець Донецької області, на момент скоєння злочину обіймав посаду головного державного ревізора - інспектора відділу контрольно-перевірочної роботи Управління доходів і зборів з фізичних осіб Київської об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова.

Суд встановив, що 27 жовтня 2016 року до податківця звернувся комерційний директор одного з ТОВ міста та попросив допомогти у позитивному розгляді реєстраційної заяви платника податку на додану вартість. Посадовець погодився та зажадав за свої "послуги" 1 тис. доларів.

4 листопада посадовець отримав від бізнесмена частину хабаря – 500 доларів (12,7 тис. грн), та домовився, що решту суми отримає після внесення реєстраційної заяви TOB до Реєстру платників податків.

10 листопада податківець, отримавши підтвердження позитивного розгляду заяви, отримав від бізнесмена другу частину суми – 500 доларів, після чого був затриманий.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч.2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тис. грн без застосування спеціальної конфіскації.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme