UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Соратник Меркель пропонує протистояти РФ з позиції сили

Німеччина повинна збільшувати видатки на оборону в тому числі і для того, щоб мати можливість разом з союзниками по НАТО протистояти Росії з позиції сили

Про це заявив голова фракції християнських демократів у Бундестазі Фолькер Каудер, повідомляє Deutsche Welle, пише Depo.ua.

"На жаль, Росія за президента Путіна намагається кожного дня дестабілізувати Європу. Їй потрібно протистояти з позиції сили, однак щоб це не означало повернення до "холодної війни" – сказав Каудер.

Він зазначив, що збільшення оборонних видатків Німеччиною не є реакцією на вимогу президента США Дональда Трампа, а випливає із зобов'язань, взятих на себе країною, як і всіма іншими партнерами по НАТО, в 2014 році.

Каудер підкреслив, що вимоги до Бундесверу зростають і через тероризм, а збільшення витрат на оборону означатиме і можливість надати в розпорядження солдатів краще озброєння.

Нагадаємо, уанцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Німеччині потрібно виконати своє зобов'язання перед НАТО і збільшити витрати на оборону до 2% від валового внутрішнього продукту.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс попередив союзників по НАТО про необхідність збільшити військові витрати і дотримуватися фінансових зобов'язань, щоб США не зменшували свою підтримку.

У відповідь на це президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Європа не повинна прогинатися перед вимогами США щодо підвищення військових витрат.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme