UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"На Савченко треба скласти адмінпротокол за незаконний перетин лінії розмежування" - Геращенко

А правоохоронні органи повинні зробити висновки щодо дієвості контролю за переміщенням людей і машин в зоні АТО, зазначив нардеп

Щодо народного депутата Надії Савченко повинен бути складений адміністративний протокол за незаконний перетин лінії розмежування. Про це написав народний депутат України від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook, пише Depo.ua.

"Справжня мета поїздки, поставлена, швидше за все її кураторами, була незаконно перетнути лінію розмежування поза визначених законом контрольно-пропускних пунктів. А значить показати, що при бажанні, хто завгодно може проїхати на тимчасово окуповану територію через позиції українських збройних сил, минаючи КПП, на яких відбувається облік і контроль осіб і транспортних засобів, що в'їжджають/виїжджають з цієї території" – пише Геращенко.

Нардеп вважає, що це повинно залишитися безкарним для Савченко та супроводжуючих її осіб: "За ним повинні бути складені протоколи про адміністративне правопорушення - незаконне перетинання лінії розмежування. А суд визнати їх порушниками встановленого порядку".

Крім цього, Геращенко закликає командування АТО, ЗСУ, СБУ, Нацполиции, Держприкордонслужби, ГУР МО, СЗР зробити серйозні висновки щодо дієвості контролю за переміщенням осіб і транспортних засобів в зоні АТО.

"Оскільки якщо Савченко перетнула на автомобілі, по полях, лінію розмежування, то це можуть зробити інші. Та в автомобілі у цих осіб може бути все що завгодно - вибухівка, зброя, наркотики, "брудні" гроші для фінансування тероризму на території України", - зазначив нардеп.

Як повідомлялося, 24 лютого депутат Надія Савченко і керівник центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан прибутку у виправну колонію в Макіївці, де містяться українські військовополонені. Пізніше Савченко пояснила, що свідомо пішла на ризик своїм життям, щоб звільнити полонених, і попросила її підтримати.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme