UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Миколаївці попрощалися з Героем-десантником Гуцаленко (ФОТО, ВІДЕО)

Побратими згадують, що Микола Гуцаленко завжди йшов попереду та був прикладом справжнього десантника

Миколаївці попрощалися з Героем-десантни…

У Миколаєві на колінах прощалися із загиблими командиром десантно-штурмового взводу 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ ЗС України, лейтенантом Миколою Гуцаленко. Про це повідомляє Depo.Миколаїв з посиланням на Niklife.

Прощання з бійцем пройшло в суботу, 25 лютого, на території військової частини. Вшанувати пам'ять загиблого військовослужбовця прийшли перші особи міста та області, сотні городян і його товариші по службі з 79 ДШБ. На шляху проходження траурної процесії люди проводжали Героя в останню путь, стоячи на колінах:

"Він був порядний чоловік - справжній десантник-Герой! Кажу так, тому що те, що він робив зі своїм підрозділом там, на передовій, це завжди можна було порівнювати з героїзмом. Він завжди був на "передку", ніколи від цього не ухилявся. Завжди виконував такі завдання, коли ми вже думали, що він просто не виживе. Він не один раз заходив в Донецький аеропорт. Також виконував бойові завдання під аеропортом, коли без втрат гідно вийшов всім підрозділом з оточення ворога. Але найголовніше, він був прикладом справжнього десантника – високий, міцний, організований. Що ще можна сказати про таких хлопців?! Ми їм городилися..."- розповів заступник командира бригади по роботі з особовим складом, майор Ярослав Калашник.

Зазначимо,що 25-річний військовослужбовець (позивний "Кока") під час виконання бойового завдання був важко поранений 21 лютого під Авдіївка. У стані коми він був доставлений до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова, де лікарі дві доби боролися за життя молодого офіцера-десантника. Микола Гуцаленко родом з Первомайська Миколаївської області. У нього залишився 9-місячний син.

У першому бою Гуцаленко брав участь 3 липня 2014 року, біля Красного Лиману (з 2016-го року це місто називається Лиман). Гуцаленко двічі заступав на оборону Донецького аеропорту. Був одним із тих українських бійців, які вивісили прапор над новим терміналом аеропорту.

Нагадаємо, що цього дня, 25 лютого, в Миколаївській області та місті Миколаєві оголошено День жалоби за загиблими миколаївським військовим.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme