Клімкін не виключає спеціального закону для таких як Артеменко

Міністр закордонних справ Павло Клімкін не виключає, що Україні варто прийняти закон подібний американському "закону Логана".

Цей закон передбачає покарання тих, хто без відповідних повноважень безпосередньо або опосередковано вступає в зв'язок з іноземним урядом з метою вирішення будь-яких протиріч – пише Depo.ua з посиланням на Українську правду.

"Я не виключаю, що це слід зробити" – сказав міністр в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", коментуючи скандал з народним депутатом Андрієм Артеменком, який нібито передав колишньому раднику президента Дональда Трампа Майклу Флінну "план нормалізації відносин" між Україною і Росією для скасування санкцій".

"Всі ці спекуляції, що Крим "піде шляхом Аляски" – це абсолютно свідома здача Криму. В Штатах подібні плани ніхто всерйоз не обговорює. А якщо кудись підуть якісь "платежі", значить, їх уже хтось з кимось поділив. Про це теж не слід мовчати" – сказав Клімкін.

Він зазначив, що в багатьох країнах, незважаючи на внутрішні чвари, всі говорять одним набором меседжів для зовнішнього світу.

"А у нас всі використовують зовнішній вимір як певний важіль для вживання у внутрішній політиці. І це мені дуже не подобається. Це реально сумно. Оскільки це робить деяких українських політиків об'єктом посмішок з боку наших міжнародних партнерів, а деяких - об'єктом презирливого ставлення" – додав міністр.

Як відомо, Генеральна прокуратура відкрила провадження щодо народного депутата Андрія Артеменка про державну зраду.

Раніше в американській пресі з'явилося повідомлення, що народний депутат з фракції Радикальної партії Ляшка Андрій Артеменко передав колишньому раднику президента Дональда Трампа Майклу Флінну "план нормалізації відносин" між Україною і Росією для скасування санкцій.

Зокрема, він пропонує провести референдум про передачу Криму в оренду Росії на 50 або 100 років.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme