Чи відбере "Зоря" в "Динамо" Лігу чемпіонів?

Сьогодні стартує друга частина чемпіонату України

Чи відбере "Зоря" в "Динамо" Лігу чемпіо…

Усі українські клуби повилітали з єврокубків, тож тепер сповна можемо насолоджуватися українським футболом. Вже сьогодні 19 тур Прем'єр-ліги стартує топовим матчем між другою і третьою командами УПЛ - "Динамо" і "Зорею", а це останнім часом знак якості.

У першому колі "Зоря" створила сенсацію, обігравши "Динамо" 1:0, а в Кубку України ми побачили у цьому протистоянні аж 7 голів – цього разу кияни поквиталися 5:2. Великі сподівання і на цей матч, який повинен задати тон відновленому чемпіонату. Команди розділяє всього лише три очки і для "Зорі" це, можливо, останній шанс наздогнати "Динамо" та спробувати поборотися за зону Ліги чемпіонів. Щоправда, "Зоря" під час зимового міжсезоння втратила свого лідера Олександра Караваєва, який перейшов у "Фенербахче" та захисника Михайла Сівакова, який проміняв єврокубкові перспективи і подався на Росію в "Оренбург". Замінити цих гравців буде непросто – особливо Караваєва. Луганська команда підписала п'ятьох гравців: Качеванду, Бабенка, Кадимяна, Калітвінцева та Пилявського. Проте, як бачимо, рівноцінної заміни Караваєву не видно. Принаймні, поки що.

"Динамівці" ж вирішили підсилити лінію оборони, придбавши двох захисників – Тамаша Кадара та Александара Пантіча. Досить логічне рішення, адже за підсумками першої частини кияни пропустили 19 голів, що на три голи більше, ніж "Зоря" і стільки ж, як "Чорноморець", який йде на сьомому місці. Обоє новачків дебютували за "Динамо" на тренувальних зборах, але зробити прогноз, кого сьогодні поставить у основу Сергій Ребров – нелегко. Особливо напружена конкуренція виглядає на лівому фланзі, на який тепер претендують два гравці – Кадар та Антунеш. Угорець, звичайно, може зіграти і в центрі, однак на цю ж позицію претендує також інший новачок Пантіч.

Цікаві перестановки обіцяють бути і в нападі. Жуніора Мораєса, як відомо, дискваліфікували на 5 матчів за бійку в поєдинку з "Шахтарем", тож ротація, в деякій мірі, вимушена, адже при наявності бразильця Ребров навряд чи став би експериментувати. Тепер на позицію форварда рівноцінно претендують як Артем Бєсєдін, так і Роман Яремчук. Збори не дали точної відповіді, хто повинен стати головною ударною силою киян – обоє форварди забили по три голи. Важливим фактором може стати те, що Артем Бєсєдін уже більше вариться у "динамівській" кухні, грав і забивав за "Динамо" у першій частині сезону, тоді як Роман виступав в оренді за "Олександрію".

Є певні проблеми у Реброва у центральній лінії, де через дискваліфікацію гру пропустить Сергій Рибалка. Цілком можливо, що замість Сергія ми побачимо когось із гравців "молодіжки", яких Ребров активно награвав на зборах.

Чи нав'яже "Зоря" "динамівцям" боротьбу за Лігу чемпіонів та чи є ще шанс у "Динамо" на чемпіонство? Ці важливі питання можуть прояснитися уже сьогодні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme