UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Жителі Калинівки проти миколаївського кладовища біля їхнього села

Селяни мають намір не допустити розміщення нового цвинтаря поблизу своїх осель та просять депутатського захисту 

Жителі Калинівки проти миколаївського кл…

Жителі Калинівки Вітовського району запротестували проти розміщення нового кладовища поблизу їхнього села. Свою стурбованість вони висловили у своєму звернені, яке зачитали депутатам Миколаївської облради на сесії у четвер, 23 лютого, повідомляє Depo.Миколаїв.

У зв'язку з тим, що у Миколаєві майже закінчилися місця на кладовищах, влада активно займається питання розміщення нового цвинтаря. Міністерство оборони України вже виділило місту 10 гектар землі біля села Калинівка, а от місцеві не в захваті від цього.

У своєму звернені до депутатів люди просять не допустити розміщення цвинтаря у цьому місці та ініціювати створення комісії депутатів обласної ради для захисту їхніх інтересів.

Голова облради Вікторія Москаленко заявила, що питання щодо розміщення кладовища на землях Міністерства оборони поряд з селом Калинівка не вщухає ні на один день, тому запропонувала депутатам вивчити дане питання на постійних комісіях спільно з міською владою, щоб захистити інтереси людей.

Нагадаємо, нещодавно жителі мікрорайонів Кульбакіно і Широкої Балки обурилися тим, що в 500 метрах від їхніх будинків може розвернутися будівництво кладовища. Люди навіть виходили на акцію протесту під стіни Миколаївської міськради. Втім, влада запевнили, що готові вислухати думку людей на громадських слуханнях.

Крім того, директор комунального підприємства "Миколаївська ритуальна служба" Михайло Трофанюк заявив, що на миколаївських кладовищах місць для поховань померлих вистачить лише на три місяці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme