Волонтери на знак протесту вийшли з громадської ради Міноборони (ДОКУМЕНТ)

На засіданні Установчих зборів нового складу Громадської ради при Міністерстві оборони волонтери на знак протесту покинули залу засідань через не чесний відбір волонтерським організацій, які мають контролювати міністерство

Волонтери на знак протесту вийшли з гром…

Про це повідомив волонтер Роман Сініцин на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

За його словами, у громадську раду при Міноборони "протащили" бутафорські громадські організації замість робочих волонтерських.

"В результаті цілий ряд реальних і діючих волонтерських організацій, які зробили для АТО реально багато і продовжують робити зараз, в знак протесту покинули це шапіто. Три десятка майже", - написав він.

Крім цього, про незаконне обрання організацій та "фільтрацію" волонтерів розповіла волонтер Валентина Варава.

"1,5 місяці я чесно відпрацювала як член Ініціативної групи (ІГ) по підготовці до виборів Громадської Ради при Міністерстві оборони України.

Мені, людині, яка три роки допомагає фронту (автомобілі, технічні засоби, тактична медицина, реформування ЗСУ) було важливо, щоб до роботи у ГР при цьому відомстві долучилися реально діючі активісти.

Побачила зсередини, як стара гвардія тримається за владу. Якими методами діє. Як вони "відфільтрували" волонтерів – тих, хто реально працює на перемогу, допомагаючи фронту та просуваючи реформи в тилу.

На сайті Міноборони вже оприлюднено перелік організацій, допущених та недопущених до виборів ГромРади. Рішення – прийнято.

Мій голос "проти" не відіграв ніякої ролі, оскільки до складу Ініціативної групи увійшли майже виключно "ручні" військові пенсіонери або "приручені" цивільні, які голосували "за". Зауважу, що я мала доступ тільки до документів 28 організацій (група №7) і тому тільки під час визначального голосування 17 лютого 2017 року зрозуміла, у яку гру тут грають", - написала вона.

Також, Варава оприлюднила перелік порушень на виборах громадської ради про Міноборони.

Під час засідання громадської ради волонтери виголосили свою заяву.

Пізніше стало відомо, що 30 волонтерських організацій підтримали протест.

Вони написали спільну заяву до міністра оборони Степана Полторака.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme